خانه ای قاجاری که با نام آخرین مالک آن زینت الملک قوامی دختر قوام الملک چهارم شناخته شده است.ساخت این خانه با اتاق هایی مسقف با چوب منقوش به نقوش حیوانات و گیاهان زیبا در سال ۱۲۹۰ ه.ق با اراده علی محمد خان قوام الملک دوم شروع و در سال ۱۳۰۲ در زمان محمد رضا خان قوام الملک سوم به اتمام رسید.
معرق کاری های سردر ورودی خانه و هشتی زیبای آن هنوز هوای قاجاری دارد. پیشانی ساختمان با خورشید میانش که دو فرشته و دو شیر شمشیر به دست با شعار آیه ی نصر من ا… محافظتش می کنند جلوه ای ویژه به نمای آن بخشیده است.تصاویر زنان و کودکان در دیوار برخی اتاق ها خبر از تلفیق هنر ایرانی و اروپایی در این خانه را می دهد.
این خانه واقع در خیابان لطفعلی خان شیراز در همسایگی نارنجستان قوام واقع شده است. و جالب اینکه این دو خانه اعیان نشین توسط تونلی به هم مرتبط هستند که محل رفت و آمد محارم و اندرونی دو خانه بوده است.
در خانه زینت الملک همیشه برای کار خیر و خیرات باز بوده است و شخص زینت الملک به عنوان فردی خیرخواه و نیک اندیش شناخته می شد. مساحت کل ساختمان خانه زینت الملک زیرزمینی ست که در زمان حیات صاحب خانه میزبان خیرات و نذری ها بود است. هم اکنون نیز صاحب خانه با دستانی گشاده مهمان مفاخر شیرازیست.
مجسمه های مومی شخصیت های برجسته شیراز از جمله مجسمه خانم صاحب خانه، کریم خان زند، شهید دوران، آیت ا… میرزای شیرازی، نصیرالملک، سعدی، شاپور اول، باربد و …. از تمام اعصار در زیرزمین این خانه گرد هم آمده اند.
از جالبترین بخش های موزه این خانه مجسمه منصور حلاج پایی دار صدای ناشنیده اناالحق وی و جای خلی حافظ به دلیل اعتقاد خاص مردم شیراز به لسان الغیب است.
موزه مجسمه های مومی خانه زینت الملک دست کمی از موزه مادام توسوو ندارد با این تفاوت که به دلیل تخریب مجسمه ها در سال های اولیه دیگر اجازه لمس و عکاسی از نزدیک وجود ندارد.