پنجاه بدر یکی از آیین های اصیل و مذهبی مردم قزوین است که به پاس بارش های بهاری، پنجاهمین روز سال یا فصل بهار را در طبیعت سپری می کنند.
مردم قزوین هر ساله با فرارسیدن نوزدهم اردیبهشت به محل مصلی شهر قزوین رفته و دور هم جمع می شوند و معمولا اعتقادات راسخی برای شرکت در آن دارند.
هرساله حدود هشت هزار نفر از مردم استان در این مراسم شرکت می کنند، گردشگران سراسر کشور نیز می توانند در مراسم سنتی ”پنجاه به در” قزوینی ها شرکت کنند.
پنجاه بدر قزوین به این صورت برگزار می شود که چنانچه از روز نخست سال تا پنجاهمین روز آن نزول باران فراوان باشد؛ مردم در آیین ”پنجاه به در” نماز شکر به جا می آورند و چنانچه با فقدان این نعمت الهی روبه رو باشند، در این مراسم به خواندن دعاهای مربوطه مشغول می شوند.
مراسم پنجاه بدر که تنها به قزوینی ها تعلق دارد، یکی از این آیینها و شاید مهمترین آن ها برای حاجتخواهی ازخداوند برای بارش باران است که در آن نماز شکر هم خوانده می شود.
پخت و توزیع غذاهای نذری از جمله آش رشته و دُیماج و انواع تنقلات چون شیرینی باقی مانده از عید، خوردن هندوانه، آجیل مشگل گشا و میوه نیز بخش دیگری از مراسم ”پنجاه به در” قزوینی ها را شامل می شود که حین اجرای آیین های مذهبی گفته شده میان شرکت کنندگان توزیع می گردد.