چهمجه نوعی غذای محلی سولدوز (نقده) است و این غذا سبزی مخصوص خود را دارد که اسم آن “اولیک” است. این یک گیاه خودرو است. برای پخت و پز از خشک شده این گیاه استفاده می شود زیر اگر خیس باسد طعم تلخی دارد.
چهمجه که با برنج گوشت غاز و یک گیاه صحرایی به نام اولیک تهیه میشود یکی از غذاهای بسیار لذیذ برای ماه رمضان است.
طرز پخت (برای ۴ نفر):
مقداری گوشت گوسفند (تازه) را در آب بپزید. موقعی که گوشت نیم پز شد یک پیمانه لپه به آن اضافه کنید و بگذارید تا هر دو کامل بپزند. حواستان باشد تا جایی بپزید که آخرسر ۴ پیمانه و نصفی از آب گوشت داخل ظرف باقی مانده باشد.
در یک ظرف دیگر هم “اولیک” (به مقدار لازم) را در آب بریزید و بجوشانید. وقتی جوشید، آب جوش را خالی کرده و سبزی را از آن سوا کنید. با این کار تلخیه اولیک از بین می رود.
حال ۴ پیمانه برنج را (که از قبل خیس شده اند) به همراه همان ۴٫۵ پیمانه آب گوشت + مخلوط گوشت و لپه و اولیک پخته شده را داخل یک ظرف مناسب ریخته و مقداری نمک و ادویه اضافه میکنیم و دقیقا مثل کته می گذاریم بپزد.