قوشاداغ، بهشت طبیعت‌گردی شمالغرب کشور

اهر دشتی در میان کوه های قره داغ و کوه های قوشاداغ است. این دو کوه در شمال و جنوب اهر از ارتفاعات مهم و قابل توجه ارسباران و شمالغرب کشور به شمار می روند. این ارتفاعات گردشگری ورزشی این منطقه را توسعه بخشیده و باعث شده است هر هفته صدها نفر از علاقه مندان به طبیعت کوهستان عازم این ارتفاعات شوند.

همه با شنیدن نام کوه قوشاداغ در جنوب شرق اهر یاد «یای قاری » می افتند. این کوه چندین سال است که میزبان برنامه ی جذابی با عنوان «همایش کوهپیمایی یای قاری» است و در این برنامه هزاران تن از شهروندان از هوای خوش و مناظر زیبای ارتفاعات این کوه بهره می برند. خانواده ها در دامنه ی آن چادر زده و در ارتفاعات پایین به گردش می پردازند. کوهنوردان نیز به سوی قله ی قوشاداغ در ارتفاع ۳۱۵۰ متر صعود می کنند. در مسیر صعود چندین چشمه با آب گوارا و خنک از مهمانان پذیرایی می کند و در میانه ی راه «قوچ گولی» همراه با چمنزار وسیع سفره ای گسترده برای گردشگران است.

قوشاداغ (2)

افرادی که به کوهپیمایی ادامه می دهند به دامنه ی سرسبز با پهنه های برفی و چشمه های پرآب در نزدیکی قله ی اصلی می رسند. چمنزاری پرگل که در هم نشینی با برف و مه چشم انداز زیبایی خلق کرده است. اینجا نیز محل اتراق است و کسانی که تا اینجا بالا آمده اند بساط چایی و ناهار برپا می دارند. برخی پس از استراحت همچنان بالا می روند. از کنار توده های برف گذشته و در اندک مدتی بعد به قله ی قوشاداغ می رسند. قله ای که در جنوبش هریس و در شمالش اهر را می توان به نظاره نشست. در شمال این قله دشت اهر به زیبایی تمام نمایان است. اندکی دورتر از قله در شرق «یای قاری» نیز هست. این برف همیشه می ماند و از دشت اهر همواره نمایان است.

قوشاداغ (1)

گردنه معروف گؤیجه بئل که از زیباترین پدیده‌هاى طبیعى است، در محدوده این کوهستان بر سر راه تبریز به اهر قرار گرفته است. تمام ارتفاعات قوشاداغ پوشیده از مراتع سرسبز و خرم است که در تابستان مورد استفاده عشایر دشت مغان و ارسباران قرار مى‌گیرد.

فاصله اهر تا روستای یوزبند کم تر از یک ساعت راه است. خودروها در جاده ی اهر ـ مشگین شهر پیش می روند و در ادامه از پل «جالیق» به سمت جنوب می پیچند. ابتدا به روستای «رزین» می رسند که تا اینجا جاده آسفالت است. بعد جاده ای خاکی که در آستانه ی آسفالت شدن قرار داد ما را به روستای « آلمان » می رساند. پس از آلمان راهی وجود دارد که از آن می توان به روستاهای یوزبند و خضرکندی دسترسی پیدا کرد. در میانه ی این راه به سمت یوزبند می رویم که در اندرون دره ای کم عمق با رودخانه ای پرآب دیده می شود. در انتهای این دره به سمت جنوب دامنه ی قوشاداغ قرار دارد، اینجاست که باید از خودروهای خود پیاده شوید. این دامنه ی سرسبز تا قله ی قوشاداغ محل ییلاق عشایر ـ طایفه قراچورلو ـ است و حضور آن ها جذابیت قوشاداغ را چندین برابر کرده است.

از همین دامنه البته راه خاکی نیز تا نزدیکی قله ی قوشاداغ برای تردد خودروهای عشایر احداث شده است و انواع خودروها در این راه تردد می کنند. این راه خاکی امکان رفتن تا قوچ گولی و حتی آخرین دامنه ی قوشاداغ را برای خانواده ها و کسانی که امکان پیاده روی و کوهپیمایی ندارند، فراهم می سازد.

قوشاداغ (4)

ارتفاعات قوشاداغ مکانی منحصر به فرد را برای طبیعت گردان فراهم کرده است که همین عامل رویکردی مهم برای گردشگری شهرستان اهر محسوب می شود.

این منطقه همچنین امکاناتی از قبیل کوهپیمایی زمستانی، برنامه های برف و یخ، پیست اسکی روی چمن و برف و همچنین دوچرخه سواری کوهستان در فصول مربوطه را فراهم کرده است.

علاوه بر برنامه های ورزشی باید به این نکته نیز توجه کنیم که وجود دشتی از «کهلیک اوتی» در کنار دامنه قوشاداغ همواره برای خانواده های جذاب بوده و این گیاه ما را برای برگزاری جشنواره کهلیک اوتی تشویق و ترغیب می کند.

به خاطر بسپارید در کنار طبیعت گردی و لذت بردن از مناظر، بهتر است در حفظ محیط زیست کوشا باشید و نباید برای حیات و اقتصاد عشایر مزاحمت ایجاد کنید. امیدواریم که ساعاتی خوش و فرح بخش در سفر به این سرزمین سرسبز داشته باشید.
قوشاداغ (7)

قوشاداغ (8)

قوشاداغ (10)

قوشاداغ (9)

اسماء بهتاش

من اسماء بهتاش، رئیس هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته اکوتوریسم دانشگاه تبریز گذروندم. از اوایل تحصیلم به مباحث گردشگری علاقمند شدم و تصمیم گرفتم علاوه بر تحصیل، در این زمینه فعالیت کنم. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوای گردشگری برای ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک عملی کردم. همچنین به عنوان سردبیر نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، در کنار هم‌تیمی‌های خوش ذوقم بودم. از سال ۱۳۹۳، کسب و کار ما با عنوان ارک توریسم، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی شد. من به مباحث فرهنگی علاقه‌مندم و در مورد فرهنگ تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی استانبولی مسلطم. راهنمایی تور و اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر فعالیت‌های مورد علاقه‌ام هست. از سال ۱۳۹۶ نیز در پروژه یک دقیقه با تبریز با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز همکاری می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.