دهستان رازلیق یکی از دهستان های شهرستان سراب واقع در استان آذربایجان شرقی ایران است.
رازلیق به دلیل قرار گیری در دامنه کوه های سبلان آب و هوایی سالم و شادی بخش دارد. مراتع خرم محصول آب و هوای ییلاقی مردم این منطقه را کشاورزان و گله دارانی توانا بار آورده است.
رازلیق به دلیل کتیبه و قلعه رازلیق از اهمیت تاریخی بالایی برخوردار است.
کتیبه اورارتویی مشهور به کتیبه رازلیق در ۱۱ کیلومتری شهر سراب بر سینه سلسله کوههای شمال سراب بر روی صخره ای از سنگ خارا خودنمایی میکند.
کتیبه منسوب به شاه اورارتویی آرگیشتی یکم در ابعاد ۸۰ در ۱۲۰ سانتی متر در ارتفاع ۳ متری قرار دارد که در زیر آن سکویی ایجاد شده است که برای دسترسی به کتیبه بایستی از آن گذشت ویرانه هایی پلکان دسترسی در پای آن قرار داد.
کتیبه رازلیق در سال ۱۹۷۱ توسط باستان شناس آلمانی خوانده شد.ترجمه به فارسی متن این سنگ نبشته میخی اوراتویی به شرح زیر می باشد :
به حول و قوه ( خالدی ) آرگیشتی روسا هینی گوید : من به سرزمین آرهو لشکر کشیدم. من سرزمین اولوشو و سرزمین برقو را تسخیر کردم. من تا کنار رودخانه مونا رسیدم و از آنجا برگشتم. من سرزمین گیردو و گتوهائی و توایشیدو را تسخیر کردم. شهر روتومنی را من گرفتم. سرزمین هائی را که من تسخیر کردم تحت باج خود قرار دادم. این قلعه را بزور گرفتم و دوباره برقرار ساختم. من آن را آرگیشتی ایردو نامیدم تا بخاطر تقویت بیا ای ئی ( اورارتو ). برای مطیع ساختن سرزمین های دشمن. تا به حول و عظمت ( خالدی ) آرگیشتی بزرگ. شاه، شاه جهان، شاه شاهان، خداوندگار شهر توشپا
آرگیشی می گوید : هرکس نام مرا محو کند یا به این کتیبه خسارتی وارد بیارد امیدوارم خدایان ( خالدی ) ته ای شه با ( شیوانی ) او را زیر خورشید براندازد. همچنین کشف دو قطعه شیشه، یک قطعه ابزار سنگی، دو قطعه اکسید آهن و دو عدد استخوان، یک قطعه سکه مربوط به قرن پنجم هجری قمری و نیز تعدادی سفالینههای لعابدار و بدون لعاب مربوط به قرن چهارم و پنجم هجری.
در کنار کتیبه آثار قلعه ی فراموش شده رازلیق که یکی از دژهای دوره حکمرانی پادشاهان اورارتویی در هزاره اول قبل از میلاد به چشم می خورد. قلعه رازلیق در سال ۱۳۸۷ با شماره ۲۲۵۴۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
از دیگر برجستگی های رازلیق فراوانی آب در روزگاران گذشته در این منطقه است آسیاب های فراوانی در آن قرار دارد که عهده دار تولید آرد و روغن کرچک منطقه بودند که چند نمونه از درمان داشی (سنگ های آسیاب) مربوط به دوران کهن در این منطقه یافت می شود.