۵۱ هزار مترمربع از محوطه باستانی ۲۰۰ هکتاری لور در سال ۸۸ توسط مدیران قبلی اداره میراث فرهنگی اندیمشک درحالی با ارایه مجوز به فردی به نام آقای (ب.ب) فروخته شد که این فرد با دریافت یک میلیارد تومان، اراضی را بهصورت غیرقانونی به تعاونی مسکن فرهنگیان فروخت. حالا اما پس از کشمکشهای میراثفرهنگی و تعاونی مسکن دادگاه حکم واگذاری محوطه ساسانی لور را به تعاونی مسکن فرهنگیان صادر کرد.
محوطه ساسانی لور اندیمشک که در سال ۸۸ توسط مدیران وقت اداره میراثفرهنگی شهرستان اندیمشک و استان خوزستان با صدور مجوز به فردی به نام آقای ( ب . ب) فروخته شد و این فرد نیز با دریافت یک میلیارد تومان درحالی این اراضی را بهصورت غیر قانونی به تعاونی مسکن فرهنگیان فروخت که درحالحاضر میراثفرهنگی با پیگیریهای بسیار هنوز نتوانسته اقدامات لازم را برای حفاظت از این محوطه باستانی انجام دهد.
معضلی که چندی پیش نهتنها منجر به تصاحب محوطه از سوی فرهنگیان و ضرب و شتم نیروهای یگان حفاظت شد که فشارهای وارده بر اداره میراثفرهنگی اندیمشک بهقدری بود که موجب تغییر مدیریت اداره میراثفرهنگی اندیمشک شد.
حالا اما پس از کلی کشمکش میان فرهنگیان میراثفرهنگی، دادگاه حکم قطعی خود را برای واگذاری محوطه باستانی لور به تعاونی مسکن فرهنگیان اندیمشک صادر کرده است. طرحی که درست در قلب عرصه لور قرار دارد.
«مجتبی گهستونی» دبیر انجمن تاریانا و فعال میراثفرهنگی استان خوزستان با بیان این مطلب به خبرگزاری میراثفرهنگی میگوید: «این محوطه آثاری از دوره اشکانی، ساسانی و اسلامی را در خود جای داده است. با این وجود، دادگاه حکم خود را بر واگذاری محوطه لور به فرهنگیان صادر کرده است.»
بهگفته گهستونی، تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی لور درحالی در سال ۹۱ انجام شده که تا این لحظه این تعیین عرصه و حریم تصویب و ابلاغ نشده است. از همین رو انتظار میرود، معاونت میراثفرهنگی کشور با اقتدار از واگذاری این شهر تاریخی به تعاونی مسکن فرهنگیان خودداری کند چراکه فشارهای درون استانی سبب شده که رییس پیشین اداره میراثفرهنگی اندیمشک که تحصلیکرده رشته تاریخ بود توسط نمایندههای این شهر برکنار شود.
دبیر انجمن تاریانا تاکید کرد، با توجه به اینکه تعاونی مسکن در قلب عرصه محوطه باستانی لور قرار دارد، بدون شک به این محوطه ساسانی آسیب وارد میشود. بنابراین لازم است، سازمان میراثفرهنگی کشور و پژوهشکده باستانشناسی باید برای کلیه محوطههای باستانی برنامهریزی و تعیین تکلیف کند و این مکانها توسط هیاتهای مختلف باستانشناسی مورد بررسی و کاوش و نجاتبخشی قرار بگیرد. چراکه بهنظر میرسد بودجه کافی برای انجام این اقدامات وجود دارد اما نبود برنامهریزی سبب شده تا محوطههای مختلف تاریخی دچار آسیب شوند.
لور به معنای عبور سیلاب است اما در گذشته یک کانال دستکند در این محوطه وجود دارد که سیلابها را به جنوب شهر منتقل میکرده درحالحاضر روی عرصه شهر لور زمینهای کشاورزی فراوانی وجود دارد که محوطه را بهشدت مضطرب کرده است.
گهستونی معتقد است، از زیر شهر لور تونلهای هواکش دستساز متعددی وجود دارد که ارزش تاریخی این شهر را دوچندان میکند و امکان حضور گروههای پژوهشی بسیاری را میتواند فراهم کند. این درحالی است که تعاونی مسکن فرهنگیان اگر اصرار به انجام ساخت و ساز روی محوطه باستانی لور را دارد باید اعتبار لازم را برای انجام تعیین حریم پرداخت کند. و میراثفرهنگی نیز محدودهای که قرار است تعاونی ساخته شود زمینها را خریداری و آزادسازی کند.