آش دوغ:اردبیل شهر خوراک های خوشمزه و بی نظیر است. در این شماره جاذبه های گردشگری و صنایع دستی این استان را برایتان معرفی کردیم اگر به اردبیل سفر کردید حتما از آش دوغ های خوش طعم این شهر بخورید و اگر گذرتان به پایتخت زیبایی های ایران نیفتاد با این طرز تهیه در منزل از این غذای سنتی استفاده کنید.
مواد لازم برای ۶ نفر:
نخود : ۲۵۰ گرم
سبزی (تره ، جعفری و شوید) : ۷۰۰ گرم
برنج : ۱ پیمانه
دوغ تازه : ۲ لیتر
نمک ، فلفل ، سیر تازه خرد شده : به مقدار لازم
طرز تهیه:
نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید. برنج را نیز از شب قبل با آب و مقداری نمک خیس کنید. روز بعد نخودها را در ظرف مناسبی بریزید تا همراه ۶ لیوان آب بپزد. بعد از اینکه نخودها نرم شدند (تقریبا پختند) ، برنج را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید. بعد از اینکه برنج کاملا مغز پخت شد ، سبزی خرد شده را به آش اضافه کنید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود. ۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن آش ، دوغ را به آش بیفزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود. وقتی دوغ را اضافه کردید ، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییر شیمیایی نشود ، اصطلاحا نبُرد. بعد از حدود ۱۵ دقیقه ، نمک و فلفل غذا را اضافه کنید. موقع سرو کردن ، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.
نکات:
دستور پخت های متفاوتی از این آش وجود دارد که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می شود. ولی طریقه اصلی و سنتی پخت این غذا همین دستوری است که نوشته شده است . در سرعین و چندین شهرستان اطراف اردبیل ، مقدار برنج را خیلی کمتر از این می ریزند تا آش کاملا رقیق باشد. ولی در اردبیل و بخش های دیگری از این استان ، مقدار برنج به همین اندازه است. این آش به دلیل داشتن مقدار زیادی دوغ و سیر باعث افت شدید فشار خون می شود. بنابراین در خوردن آن زیاده روی نکنید. اگر گذرتان به گردنه حیران افتاد ، خوردن آش دوغ های گردنه را فراموش نکنید.
خیلی بده آشپز تفاوت گشنیز با جعفری را بلد نباشه !
تخم مرغ و آردش کو سر آشپز؟
کی توی آش دوغ فلفل می ریزه؟
تخیلات قوی دارید