قلعه اشکانی در کنار رود ارس که نشانه های شهری کهن در شمال ایران را دارد. سکه های اسلامی در جوار این دژ مستحکم زمان تداوم حیات در آن تا سده دوازده هجری را نشان می دهد. این اولتان قالاسی در دوره ساسانی و ای دوره اسلامی در شکوهمندترین دوره خود بود.
براساس برخی یافته ها ادعا می شود این قلعه بخشی از بقایای شهر اورسان ساسانی می باشد که با توجه به مستندات تاریخی در۱۲ کیلومتری رود ارس واقع شده بود و با جایجایی بستر رود هم اکنون در کمار آن قرار دارد. این شهر با توجه به معماری بکار رفته در آن شهری اعیان نشین محسوب می شده و اهمیت سیاسی و تجاری داشته است.
گورستان، تنور ،اتاق ها و خانه اشرافی با حمام و چیزی شبیه یک توالت فرنگی در حین کاوش های باستان شناسی یافت شده است که درست شبیه توالت فرنگی های امروزی بوده و احتمالا به دوران تاریخی تعلق دارد. همچنین حصار بزرگ این شهر قلعه و خندقی ۱۵ متری که با دو کانال از رود ارس همیشه پر آب بود و شهر را از گزند دشمنان حفظ می کرد از بخش های مهم ارگ اولتان می باشند. ویژگی های یک شهر بزرگ با وسعتی حدود ۷۰ کیلومتر این شهر قلعه را تبدیل به یکی از نمونه های حائز اهمیت کرده است. براساس اطلاعات کسب شده از عکس ای ماهواره ای هنوز بخش قابل توجهی از این شهر در زیر خاک مدفون است.
اولتان قالاسی در ساحل جنوبی رود آراز ( ارس) که در کمتر از پانصد متری غرب روستایی به نام اولتان واقع است. این روستا در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی شهر پارس آباد، سر راه پارس آباد به اصلاندوز مغان، در استان اردبیل قرار دارد.محوطه باستانی اولتان قالاسی به شماره ۲۶۵۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.