لخ-لخ-1030x717

لخ لخ از غذاهای محلی استان بوشهر است. این غذا به دو صورت درست می‌شود یکی با لیمو عمانی و دیگری با تمر هندی. لخ لخ از کلمه عربی “لخلخه” گرفته شده و به معنای بوی خوش است. این غذا از سواحل عربی “خلیج فارس” گرفته شده، و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.

در این مطلب طرز تهیه لخ لخ را برای شما ارائه می دهیم.

مواد لازم برای ۴ نفر:

ماهی (ماهی شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید)         برای هر نفر حدود ۲۰۰ گرم

سبزی ماهی (شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله        حدود ۵۰۰ گرم

سیر                                                                       یک بوته

پیاز                                                                        یک عدد

برنج                                                                       ۴ پیمانه

تمر هندی از نوع سیاه رنگ                                         نصف یک بسته کوچک ۲۰۰ گرمی (۱۰۰ گرم)

روغن و زردچوبه و فلفل و نمک                                     به میزان لازم

طرز تهیه لخ لخ :

اول پیاز را که نگینی خرد کرده ایم در یک قابلمه نسبتا بزرگ تفت می‌دهیم.

سپس سیر را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم و هم زمان فلفل و زردچوبه نیز اضافه می‌کنیم.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی‌های شسته شده و خرد شده است، سبزی‌ها را با مواد تفت می‌دهیم تا خوب سرخ شود.

با حدود ۶ پیمانه آب گرم آب تمر هندی را شیره گرفته و پس از عبور دادن از صافی آب تمر را به سبزی‌ها اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا به جوش بیاید.

سپس ماهی‌ها را که از قبل پاک و تمیز کرده و نمک زده‌ایم شسته و به مواد در حال جوش خوردن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا ماهی‌ها خوب بپزند. حالا ماهی‌های پخته شده را از ظرف غذا بیرون می‌آوریم و کناری می‌گذاریم.

برنج را به دیگ آب تمر و سبزی اضافه کرده و منتظر می‌مانیم تا آب برنج گرفته شود. شعله زیر برنج را کم کرده و ماهی‌ها را روی برنج چیده و دم کش را می‌گذاریم و منتظر می‌مانیم تا برنج دم بکشد.

مطالب مشابه

دیدگاه خود را بنویسید