آرامگاه شمس تبریزی یکی از جاذبه های گردشگری و زیارتی خوی در آذربایجان غربی است که محل مدفن شمس تبریزی شاعر صوفی و پارسیگوی میباشد. در سال ۱۳۸۶ مدفن این شاعر گرانقدر در خوی اثبات گردید.
همه ساله علاقهمندان شمس تبریزی از خوی و دیگر شهرهای ایران و حتی کشورهای همسایه در مراسمی بزرگداشت این شاعر ملی را گرامی میدارند. در آبانماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی مراسمی با عنوان کنگرهٔ بینالمللی شمس تبریزی با حضور مولویشناسان و شمسشناسان داخلی و خارجی در خوی و ارومیه برگزاری شد.
برج شمس تبریزی روی مزار منسوب به شمس تبریزی در دوره صفویان ساخته شد.
آرامگاه شمس تبریزی در محله امامزاده سید بهلول در شمال غربی شهر خوی واقع شده است.
سطح بیرونی این مناره با شاخهایی از قوچ وحشی که شاه اسماعیل صفوی طی اقامت ۴۰ روزهاش در کوه چله خانه خوی شکار کرده بود، تزیین شده است.
طبق اسناد موجود، این بنا به دستور شاه اسماعیل صفوی ساخته شده و مناره آن به وسیله شاخ قوچهای وحشی تزئین شده است. از شاخ قوچ در مناره یاد شده برای نشان دادن قدرت و مهارت شاه اسماعیل در شکار قوچ در یک روز صورت گرفته است.
مدارک و تصاویر مینیاتوری باقیمانده از مقبره شمس تبریزی در شهرستان خوی نشان میدهد این بنا در ابتدا از ۳ مناره دور قبر شمس تشکیل شده بود که به دلایل طبیعی اکنون تنها یکی از آن ها مانده است.
برج شمس تبریزی ۳٫۴۰ متر قطر داشته و مساحت آن نیز ۱۱ متر است.
مقبره شمس تبریزی دارای برجی به ارتفاع ۱۷ متر است و آرامگاه شمس تبریزی در فاصله ۱۰ متری از مقبره ساخته شده قرار دارد.
محمدبن علی بن ملک تبریزی ملقب به شمسالدین، یا شمس تبریزی در سال ۵۸۲ هجری قمری در خوی به دنیا آمد.
مقبره شمس تبریزی که دارای برجی به ارتفاع ۱۷ متر است از چند سال گذشته به طور محسوسی منحرف شد و بیم آن می رفت که بنای برج در آینده فرو بریزد.
به همین دلیل در سال ۱۳۸۶ با همکاری کارشناسان ایتالیایی، مقبره و برج شمس تبریزی در شهرستان خوی مرمت شد.