Slide9

اورمیه خوروشته یا خورش ارومیه یکی از خورش های مرسوم ارومیه است که تقریبا غذایی شبیه خوراک لوبیا چیتی است. این خورش از غذاهای سنتی و مورد علاقه مردم ارومیه است، به همین دلیل اسم شهر خود را به این خورش داده اند. پیشنهاد می کنیم هنگام سفر به ارومیه حتما خورش ارومیه را میل کنید تا  طعم واقعی این خورش را با دستپخت مردمان  ارومیه  بچشید.

مواد لازم:

گوشت خورشی                                                  ۳۰۰ گرم

لوبیا چیتی                                                         ۲ و نیم پیمانه

بادمجان                                                             ۲ عدد

سیب زمینی                                                      ۱ عدد بزرگ

گوجه فرنگی                                                      ۲ عدد

رب گوجه فرنگی                                                 ۱ قاشق سوپخوری

پیاز                                                                  ۱ عدد

غوره                                                                ۲ قاشق سوپخوری

نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و زعفران                   به میزان لازم

طرز تهیه:

لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید و بعد بپزید.

پیاز را خرد کرده و با گوشت تفت دهید. وقتی خوب تفت خوردند، کمی فلفل و ادویه خورشی و زردچوبه بزنید و روی گوشت آب بریزید و بگذارید بپزد.

بادمجان ها را به ۲ قسمت تقسیم کنید و نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت که تلخی شان گرفته شد، بشویید و سرخ کنید. گوجه فرنگی را نیز به ۲ قسمت تقسیم کنید و تفت دهید. سیب زمینی ها را هم خلالی کنید و سرخ کنید.

رب را در کمی روغن تفت دهید.

نیم ساعت آخر پخت خورش، خیلی آرام بادمجان ها و لوبیا چیتی را به همراه غوره و رب تفت داده شده، به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیافتد. نمک خورش را هم اضافه کنید.

خورش ارومیه را در ظرفی کشیده و با سیب زمینی سرخ کرده و گوجه فرنگی تفت داده شده تزیین کنید و با برنج سرو کنید.

نکات:

  • اگر غوره در دسترس نداشتید، می تونید برای ترشی خورش، کمی آبغوره اضافه کنید.
  • همیشه رب را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  • هیچ وقت رب را از اول به خورش اضافه نکنید، چون خورش تیره و بدرنگ می شود.
  • بهتر است با این غذا پلوی زعفرانی خورده شود.
  • اگر فراموش کردید که لوبیا را از شب قبل خیس کنید، آن را دو بار بجوشانید و آبش را خالی کنید تا نفخ آن گرفته شود.
مطالب مشابه

دیدگاه خود را بنویسید