سال ۹۴ به نام سال نساجی در حوزه صنایع دستی معرفی شد

معاون سازمان صنایع دستی و هنر های سنتی در ابتدای نشست  تخصصی گروه نساجی سنتی با رویکرد آسیب شناسی به تنزل جایگاه کشور در جهان با توجه به گذشته آن گفت: متاسفانه در حال حاضر جایگاه رضایت بخشی در این حوزه نداریم که باید در هر دو زمینه تولید و صادرات مورد توجه قرار گیرد. به همین منظور برای راه اندازی و فعال شدن نساجی کشور امسال را سال نساجی نامگذاری کردیم.

بهمن نامور مطلق در ادامه با تاکید بر اهمیت تلاش برای بازگشت به جایگاه قبلی گفت: باید جای خود را در صادرات تولیدات نساجی در جهان پیدا کنیم برای نمونه صادرات نساجی هند بیش از ۸۰۰ میلیون دلار است و صادرات ما در حوزه فرش و صنایع دستی در مجموع ۵۰۰ میلیون است که این رقم باید افزایش یابد.
وی با اشاره به آمار فروش و صادرات افزود: آمار فعلی، شایسته کشوری که صاحب تمدن غنی و صنایع دستی قدرتمند بوده نیست که اگر به خود نیاییم و در این زمینه تلاشی نکنیم آنچه را که داریم نیز از دست می دهیم.
نامور سفر در ارزیابی سفر خود به بوشهر و بازدید از کارگاه های عبا بافی بیان کرد: هنر و صنعتی که می تواند دارای بازار خوب و قدرتمندی باشد، متاسفانه تنها دارای ۴ دستگاه فعال بود که اگر این آمار افزایش نیابد این صنعت از دست می رود؛ در این سفر مقرر شد که این تعداد ابتدا به ۱۰ دستگاه افزایش یابد و این امر را به عنوان یک حادثه مهم در راستای احیا ی هنر عبابافی گرامی بداریم.
معاون صنایع دستی سازمان در ادامه با بیان این مطلب که در حوزه صنایع دستی دچار ضعف هایی هستیم که باید مرتفع شود تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه آموزش و پژوهش ، مواد اولیه و قیمت تمام شده کالاها، تعداد کم کارگاه های صنایع دستی با مشکلات و کمبود هایی مواجه هستیم که این موارد در کنار هم بازار صنایع دستی را آسیب پذیرکرده است.
وی در تصریح مسیر رسیدن به حجم بالای تولید و برند سازی در حوزه صنایع دستی گفت: باید تلاش شود با تجهیز و افزایش کارگاه ها مراتب برند سازی و تولید انبوه نیازمند فراهم شود.همچنین امیدواریم امسال نساجی سنتی را به نقطه قابل قبولی در زمینه تولید و صادرات برسانیم. با توجه به اینکه تمامی استان های کشور قابلیت احیا و بازتوانی صنایع دستی موجود را دارند امیدواریم با برنامه ریزی و برگزاری مستمر این جلسات و استفاده از تدبیر و تخصص شما و نیز حمایت های ما به رشد و توسعه صنایع دستی به ویژه نساجی سنتی دست یابیم.
سانلی اشراقی

من سانلی اشراقی، عضو هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته برنامه ریزی گردشگری دانشگاه تبریز به پایان رسانده ام. از سال 1384 با گذراندن دوره های خبرنگاری به این حرفه علاقه مند شدم و از سال 1386 به طور رسمی وارد این حرفه شدم و با نشریات مختلفی از جمله روزنامه ارک همکاری مستمر داشته ام. پس از آشنایی با پدیده گردشگری علاقمند به تحصیل در این رشته شده و پس از پایان کارشناسی فیزیک هسته ای، به تحصیل در رشته گردشگری پرداختم از اوایل تحصیلم به برقراری ارتباط بین مطبوعات و گردشگری علاقمند بودم و این علاقه من را به سوی فعالیت در این زمینه سوق داد. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوا و طراحی و چاپ ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک به عنوان سردبیر و مدیر مسئول با همراهی تیم ارک توریسم اجرایی کردم . همچنین به عنوان عضو هیئت تحریره نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، فعالیت کردم. سال ۱۳۹۳، تیم ارک توریسم در راستای تولید محتوای الکترونیک ، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی کرد. زمینه تخصصی من در این گروه مباحث تاریخی میباشد در مورد تاریخ پر رمز و راز تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی آذربایجانی تسلط دارم. اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر زمینه های فعالیت ما در تیم متخصص و جوانمان هست. همچنین از سال ۱۳۹۶ پروژه یک دقیقه با تبریز را با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز دنبال می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.