روستای نسمه

روستای نسمه در ۳۵ درجه و ۲۸ دقیقه عرض شمالی و ۴۶ درجه و ۲۲ دقیقه طول شرقی واقع شده است. به طور کلی موقعیت روستا و جایگاه آن در سطح کشور تحت تأثیر عوامل طبیعی و مصنوعی قرار می گیرد عوامل طبیعی علاوه بر اینکه تا حد زیادی نقش عملکرد و نحوه ارتباط آن با پیرامون روستا را تعیین می کند بیشترین تأثیر را در شکل گیری و پیدایش روستا داشته اند . عوامل طبیعی منجمله فراوانی آب ، وجود باغات ، آب و هوای خنک و مراتع روستا  که هسته اصلی و سنگ بنای اولیه روستا در این قسمت یعنی بافت قدیم شکل گرفته از عوامل مصنوعی هم می توان نزدیکی به شهر پاوه و روستای قدیمی شمشیر که در حال حاضر مرکز دهستان می باشد را نام برد.

با توجه به وجود غارهای پشت روستا (بافت قدیم) و همچنین وفور آب باستان شناسان قدمت  آثار واقع در این غارها را هزاران سال قبل از میلاد مسیح تخمین زده اند اما شاید بتوان گفت به دلیل نزدیکی به کوه شاهو و نوع زندگی در گذشته بیشتر به عنوان ییلاق از این روستا استفاده کرده اند . بیشتر نوادگان سید احمد جاف این روستا را به عنوان ییلاق یا سردسیر خود انتخاب می کردند و در فصل زمستان به مناطق گرمسیری کشور عراق کوچ می کردند تا اینکه یکی از نوادگان سید احمد جاف به اسم سید هومر که فرزند سید ولد (ولدبیگ) بود . در اینجا ساکن شد و پسر سید هومر به اسم سید میران مشهور به (میران بیگ ) از اولین ساکنان این روستا در نزدیک به ۳۰۰ الی ۴۰۰ سال پیش بود که به طور دائم در این روستا ساکن شد و هسته اصلی و سنگ بنای اولیه روستای نسمه در بافت قدیم که بوسیله رودخانه شمشیر از بافت جدید جدا می گردد  بوجود آمد. اما بافت جدید که پایین تر از جاده ارتباطی پاوه کرمانشاه و در کنار تپه لاقلعه قرار دارد . اولین ساختمان در این قسمت توسط حاج فتح الله حسینی فرزند کیخسرو بیگ اناخی در سال ۱۳۴۸ (ه ش) ساخته شد و تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در کنار تپه لاقلعه فقط ۵ خانوار زندگی می کردند  اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با فعالیت های  چشم گیر جهاد سازندگی در زمینه  آب رسانی  ، برق، ساخت مسجد و بستن پل بر روی رودخانه شمشیر که از وسط بافت قدیم و جدید  روستا می گذشت . روستا آبادتر و اغلب ساختمان های جدید در کنار جاده ارتباطی پاوه کرمانشاه و تپه لاقلعه ساخته شد. لازم به توضیح است با توجه به تقسیمات سیاسی روستاهای نسمه علیا و سفلی (بافت جدید و قدیم) یک روستا در نظر گرفته شده است اما در طرح هادی برای این روستاها دو روستا در نظر گرفته شده زیرا بافت روستاها از همدیگر فاصله دارند.

چشمه معدنی کانی

این چشمه معدنی درسه کیلومتری پاوه ودرکنار رودخانه ای که ازوسط روستای نسمه میگذرد وهمچنین چسپیده به کانی قولیان یکی دیگر ازچشمه های معروف روستای نسمه قراردارد.اهالی روستا براین باورند که آب چشمه برای التیام روماتیسم مفیداست درکنار چشمه دوچنارتنومند ومرتفع وبی نظیر شایددر استان وکشور وجود دارد که میگویند باتوجه به قطع چنار قبلی دراین مکان مایع سرخ رنگی ازآن خارج گشته وبه همین دلیل بیش ازنیم قرن است که چنارها موجود هستند.وکسی اقدام به قطع آنهانگرفته وحال عده زیادی هم برای شفاوبازدیدازاین دوچنار به روستای مامی آیند شما هم بیایید.

تپه لاقلعه نسمه

تپه قلعه نسمه (چورژی) مربوط به سده‌های میانه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان پاوه، بخش مرکزی، روستای نسمه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۳۸۴/۰۵/۱۱ با شمارهٔ ثبت ۱۲۴۷۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

www.satiari68.blogfa.com-(3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.