امن‌ترین و ناامن‌ترین کشورهای دنیا

همیشه برای سفر توصیه‌ می‌شود اگر با خودروی شخصی راهی جاده‌‌ها هستید باید از ایمنی خودروی‌تان اطمینان داشته باشید یا اگر راهی مقاصد خاص سفر هستید توصیه‌هایی مرتبط با آن مقاصد را رعایت کنید، همه اینها به این معنا است که امنیت شرط ابتدایی سفر است. در این مطلب شما را با امن‌ترین و ناامن‌ترین کشورهای دنیا آشنا می کنیم.

امن‌ترین مقصد جهان برای گردشگری

1

هر قدر مردم کشور آلمان به سرد و بی روح بودن و بی‌لبخندی شهره شده‌اند، کشورشان اما برای گردشگران خوشرو آماده است؛ زیرا آنها امن‌ترین کشور برای گردشگران در دنیا هستند. یکی از سازمان‌های معتبر فعال در حوزه صنعت گردشگری، آلمان را به عنوان امن‌ترین مقصد گردشگری جهان معرفی کرده است.

این کشور که سال‌های اخیر در جمع پنج مقصد برتر گردشگری جهان قرار گرفته است، از جاذبه‌های گردشگری تاریخی و طبیعی فراوانی بهره می‌برد و درآمدش از محل صنعت گردشگری نیز در دهه گذشته رشد چشمگیری یافته است.

البته که علت اصلی این امر رشد چشمگیر گردشگران ثروتمند عرب این کشور در سال‌های اخیر است زیرا پس از وقوع حــوادث تروریستی ۱۱ سپتامبر در آمریکا، که ایجاد یک جو منفی در این کشور نسبت به عرب‌ها را در پیش داشت، رشد چشمگیری یافت؛ هرچند همچنان بیشتر گردشگران آلمان از هلند، سوئیس، آمریکا و ترکیه هستند.

 جرات دارید برای گردشگری به مصر بروید

2

کشور مصر که تا چند سال پیش بهشت گردشگران بود، حالا جهنمی است برای آنها. به گزارش سازمان جهانی گردشگری مصر ظرف دو سال با ده درجه تنزل از نظر امنیت گردشگری در پایین‎ترین درجه جدول رقابتی گردشگری و سفر جهان قرار گرفت. در شاخص‌های اعلام شده، مصر فقط از پاکستان، چاد و یمن ایمن‎تر است.

با نگاهی به جدول منتشر شده از سوی معتبرترین سازمان گردشگری جهان، جایگاه این کشور درسطح جهانی ۸۵ و ده درجه پایین‎تر از رتبه آن در ارزیابی قبلی بوده است. علت این تنزل رتبه مصر البته ناآرامی‎های سیاسی چند سال گذشته در این کشور بوده است. این کشور در میان ۱۵ کشور خاورمیانه و شمال آفریقا هم با پایین‎ترین امتیازها، رتبه ۱۵ را به‌دست آورده است.

صرف‌نظر از این گزارش، مقامات رسمی در مصر اعلام کرده‎اند که این کشور در دو سال گذشته از زمان شروع انقلاب و بهار عربی، حدود ۵٫۲ میلیارد دلار خسارت دیده است.

 برای گردشگری ایمن سفر کنیم

passport-and-map

در سفر می‌توان با رعایت یک‌سری اصول کلی، ضریب ایمنی سفر را بسیار بالا برد. اول این‌که در صورت بروز هر حادثه‌ای در سفر از قرار گرفتن در محیط حادثه و تهیه عکس و فیلمبرداری خودداری کنید. دوری از محل حادثه اولین واکنشی است که باید داشته باشید.

مدارک مورد نیاز را در هتل و گاوصندوق اختصاصی اتاق‌تان قرار دهید و یک کپی از آن را همه‌جا همراه داشته باشید. دقت کنید مدارک (گذرنامه،کارت ملی، گواهینامه، شناسنامه، بلیت برگشت و…) و وجوه نقد و اشیای قیمتی را به هیچ‌عنوان به هیچ کسی تحویل ندهید.

مسیرهای تردد عمومی، امنیت مراکز خرید، مکان‌های دیدنی، خیابان‌ها و مسیرهای عبور و مرور را از راهنمایان هتل اطلاعات کسب کنید.

در صورت سرقت یا مفقود شدن اموال و اشیای خود یا بروز هرگونه مشکلی اعم از تصادف، گم شدن همراهان، نزاع و دستگیری مراتب را به کنسولگری یا سفارت ایران اطلاع دهید.

از قبول هرگونه غذا، شیرینی، عطر، آب، شربت و… از افراد ناشناس پرهیز کنید.

جایی برای زنان نیست!

Women-Traveling-Alone-1-489x275

سایت معتبر گردشگری «سیلیکون تراول» در گزارشی به معرفی هشت کشور ناامن برای گردشگران زن پرداخته است. نکته جالب این‌که کشورهای در راس این فهرست همگی در گردشگری جهان از رتبه بالایی برخوردارند. اولین کشور ناامن برای سفر زنان هندوستان است، که خب شاید این طبیعی باشد، زیرا ماجرای سال گذشته تجاوز گروهی به یک زن هندی، آشوبی در این کشور به پا کرد و باعث خشم عمومی فراوانی شد تا جایی که جنبش‌های بسیاری در این کشور شکل گرفت تا متجاوزان به سزای خود برسند. رسانه‌ای شدن این ماجرا شاید یکی از دلایلی باشد که هند را در صدر فهرست کشورهای ناامن برای زنان قرار می‌دهد.

اما برزیل که در فهرست ناامن‌ترین کشورهای جهان برای گردشگران زن و در رتبه‌ دوم قرار دارد، در سال‌های اخیر یکی از موفق‌ترین کشورهای جهان در جذب گردشگر بوده و پیش‌بینی می‌شود با میزبانی این کشور از مسابقات جام‌جهانی فوتبال در سال ۲۰۱۴ و مسابقات المپیک در سال ۲۰۱۶ به یکی از ده مقصد گردشگری جهان تبدیل شود. اما در ماه‌های اخیر خشونت‌ها علیه زنان در این کشور رشد چشمگیری داشته که این مساله در دو شهر ریودوژانیرو و سائوپائولو که هر دو از مقاصد برتر گردشگری برزیل به‌شمار می‌روند، بسیار چشمگیر بوده است. در این شرایط کارشناسان صنعت گردشگری حفظ امنیت گردشگران زن را یکی از چالش‌های پیش روی صنعت گردشگری برزیل در سال‌های آینده می‌دانند.

ترکیه هم که جزو مقاصد گردشگری پرطرفدار این روزهاست، در رده‌بندی ناامن ترین کشورها در جایگاه سوم قرار گرفته است.

براساس آمار ارائه شده از سوی سازمان‌های فعال در حقوق زنان، آمار تجاوز به زنان در این کشور بسیار بالا بوده و فقط در سال ۲۰۱۱ در شهر استانبول به بیش از ده هزار زن تجاوز شده که در این میان بخشی از آنها گردشگر بوده‌اند. ادامه‌ این روند برای کشوری که براساس پیش‌بینی‌ها با ادامه‌ روند فعلی در سال‌های آینده در جمع پنج مقصد برتر گردشگری جهان قرار خواهد گرفت، می‌تواند بسیار زیان‌بار باشد.

منبع: جام جم

اسماء بهتاش

من اسماء بهتاش، رئیس هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته اکوتوریسم دانشگاه تبریز گذروندم. از اوایل تحصیلم به مباحث گردشگری علاقمند شدم و تصمیم گرفتم علاوه بر تحصیل، در این زمینه فعالیت کنم. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوای گردشگری برای ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک عملی کردم. همچنین به عنوان سردبیر نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، در کنار هم‌تیمی‌های خوش ذوقم بودم. از سال ۱۳۹۳، کسب و کار ما با عنوان ارک توریسم، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی شد. من به مباحث فرهنگی علاقه‌مندم و در مورد فرهنگ تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی استانبولی مسلطم. راهنمایی تور و اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر فعالیت‌های مورد علاقه‌ام هست. از سال ۱۳۹۶ نیز در پروژه یک دقیقه با تبریز با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز همکاری می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.