سرعت سرسام آور نابودی سایت‌های باستانی درلیبی

سرعت تخریب میراث فرهنگی در لیبی به حدی است که محققان می‌گویندمطالعه تاریخ این کشور درنسل‌های آینده تنها متکی به موزه‌ها و آزمایشگاه‌های بین‌المللی خواهد بود.

باوجود گذشت ۴ سال از ناآرامی‌های موسوم به بهارعرب در کشور لیبی که به خلع”معمر قذافی” و تحولات سیاسی دراین کشور انجامید، آثار مخرب این ناآرامی‌ها بر میراث فرهنگی این کشور همچنان ادامه دارد.

Untitled
به گزارش مجله نیچر به نقل از “ساوینو دی لیرینا” مدیر هیات باستان شناسی درمنطقه صحرا از دانشگاه “ساپینز” درمقاله‌ای که درهمین مجله چاپ شده است، گزارش مشروحی از وضعیت تخریب و غارت میراث فرهنگی لیبی ارائه داده است.
طبق همین گزارش خشونت، وندالیسم و قاچاق وتجارت آثار باستانی سایت های باستان شناسی و میراث فرهنگی و نیز بسیاری از آثار هنری سنگی پیش از تاریخ را از سال ۲۰۱۱ تاکنون از بین برده است.

121
او همچنین تاکید دارد که هرگونه بررسی درباره میراث فرهنگی لیبی باید با تمرکز بر آشیا وآثاری که درموزه ها و مجموعه‌های خصوصی وجود دارد، انجام شود. همچنین تاکید کرده است که پیش از تشدید تخریب ها باید تمامی آثارموجود دراین مجموعه‌ها و موزه ها باید شناسایی و به صورت دیجیتالی درسطح وسیعی دردسترس عموم مردم ومحققان قرار بگیرد.

او می گوید:«درمیان همه امیدها و انتظارات مثبتی که با بروز تحولات سیاسی دراین کشور شکل گرفته بود این ایده ونگرش مدرن نسبت به میراث فرهنگی وآثار باستان شناسی نیز قوت گرفته بود که آثار باستانی وفرهنگی دروازه و فرصتی برای مشارکت و هویت ملت‌ها و منبع بزرگ درآمد مالی و نیز تمرکز برای استقرار روابط مستحکم با دیگر کشورها و ملت‌های جهان هستند. اما اکنون همه این امیدها بکلی برباد رفته است.»
سرعت نابودی آثار به حدی است که به گفته او نسل آینده از دانشمندان ومحققان باید در آزمایشگاه‌های بین‌المللی آموزش ببینند.

488320_387004358033592_2052926273_n

دولت لیبی با با مشکل انواع گروه های شبه نظامی افراطی مواجه است. افتادن میلیون ها قبضه سلاح به دست افراد و گروه های شبه نظامی ، درگیری های خونین این گروه ها با همدیگر و مهمات منفجرنشده در مناطق درگیری به رخدادی عادی دراین کشورمبدل شده است.
نخست وزیر لیبی اخیرا اعلام کرده است که دولت با همۀ توان خود با گروه های شبه نظامی مقابله خواهد کرد و شهرهای طرابلس و بنغازی را از این گروه‌ها بازپس خواهد گرفت . اما ناظران می‌گویند لیبی پس از سرنگونی قذافی یک روز بی‌آشوب ندیده، و رو به ویرانی‌ است.

سانلی اشراقی

من سانلی اشراقی، عضو هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته برنامه ریزی گردشگری دانشگاه تبریز به پایان رسانده ام. از سال 1384 با گذراندن دوره های خبرنگاری به این حرفه علاقه مند شدم و از سال 1386 به طور رسمی وارد این حرفه شدم و با نشریات مختلفی از جمله روزنامه ارک همکاری مستمر داشته ام. پس از آشنایی با پدیده گردشگری علاقمند به تحصیل در این رشته شده و پس از پایان کارشناسی فیزیک هسته ای، به تحصیل در رشته گردشگری پرداختم از اوایل تحصیلم به برقراری ارتباط بین مطبوعات و گردشگری علاقمند بودم و این علاقه من را به سوی فعالیت در این زمینه سوق داد. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوا و طراحی و چاپ ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک به عنوان سردبیر و مدیر مسئول با همراهی تیم ارک توریسم اجرایی کردم . همچنین به عنوان عضو هیئت تحریره نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، فعالیت کردم. سال ۱۳۹۳، تیم ارک توریسم در راستای تولید محتوای الکترونیک ، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی کرد. زمینه تخصصی من در این گروه مباحث تاریخی میباشد در مورد تاریخ پر رمز و راز تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی آذربایجانی تسلط دارم. اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر زمینه های فعالیت ما در تیم متخصص و جوانمان هست. همچنین از سال ۱۳۹۶ پروژه یک دقیقه با تبریز را با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز دنبال می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.