بیابان لوت و قنات‌های ایران به یونسکو رسیدند

سرویس خبری روزنامه ارک -معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از ارسال دو پرونده جدید ایران به یونسکو برای اجلاس جهانی یونسکو در سال ۲۰۱۶ خبر داد.

محمدحسن طالبیان با اشاره به تاریخ یکم فوریه به عنوان آخرین مهلت ایران برای ارسال دو پرونده تکمیلی ثبت جهانی در سال ۲۰۱۶ اظهار کرد:‌ چند روز گذشته دو پرونده بیابان لوت به عنوان میراث طبیعی و پرونده زنجیره‌ای قنات‌ها به عنوان میراث تاریخی ایران را به یونسکو فرستادیم تا پس از بررسی کارشناسان یونسکو، در اجلاس ۲۰۱۶ مطرح شود.

او با اشاره به بحران آب و لزوم توجه وزارتخانه‌ها به بحث قنات و نوع نگاه‌های موجود در این زمینه اظهار کرد: قنات‌ها به عنوان شاهراه‌های حقوق بشری یکی از مهمترین موارد قابل توجه بود، بنابراین در این پرونده زنجیره‌ای ۱۱ قنات زنده مانند قصبه خراسان با بیش از ۲ هزار سال قدمت، قنات‌هایی مانند بلده، زارچ یزد، حسن‌آباد مشیر در مهریز یزد و دوقلو در بم به یونسکو ارسال شدند، که این اقدام نشان دهنده ی استفاده از قنات در ایران از گذشته‌های بسیار دور است.

مسئول تدوین پرونده‌های ثبت جهانی همچنین با تأکید بر اینکه اگر یک پرونده تاریخی به صورت زنجیره‌ای به یونسکو ارسال شود می‌توانیم آن را در موقعیت‌های بعدی اضافه کنیم، گفت: در حال حاضر در آینده با رسیدگی به دیگر قنات‌های زنده در سطح کشور، می‌توانیم مقدمات الحاق آن‌ها به این پرونده زنجیره‌ای را انجام دهیم.

طالبیان گفت: از ابتدا در ایجاد کنوانسیون یونسکو که برای توجه و حفظ ارزش‌ها پایه‌گذاری شد در نخستین قدم قرار شد از تجربیات کشورهای مختلف بهره بگیریم. بنابراین در قدم نخست کشورهای عضو می‌توانستند میراث تاریخی و فرهنگی را معرفی و ثبت کنند، پس از مدتی قرار شد در سهمیه‌ها یک میراث تاریخی و یک میراث طبیعی درنظر گرفته شود. حتی مدتی بحث ترکیب این دو حوزه مطرح بود و اکنون نیز بحث منظر آثار تاریخی آن ها مطرح است.

او که دوشنبه ۱۳ بهمن ماه در نشست تخصصی پایگاه میراث جهانی بیستون سخن می گفت، محوطه جهانی بیستون و منظر فرهنگی آن را یکی از مهمترین پایگاه‌های جهانی ایران دانست و تاکید کرد: نه تنها کوه و کتیبه‌های این محوطه بلکه دشت و منظر فرهنگی آن نیز از اهمیت فوق‌العاده‌ای در این زمینه برخوردار هستند.

 963462_637

سانلی اشراقی

من سانلی اشراقی، عضو هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته برنامه ریزی گردشگری دانشگاه تبریز به پایان رسانده ام. از سال 1384 با گذراندن دوره های خبرنگاری به این حرفه علاقه مند شدم و از سال 1386 به طور رسمی وارد این حرفه شدم و با نشریات مختلفی از جمله روزنامه ارک همکاری مستمر داشته ام. پس از آشنایی با پدیده گردشگری علاقمند به تحصیل در این رشته شده و پس از پایان کارشناسی فیزیک هسته ای، به تحصیل در رشته گردشگری پرداختم از اوایل تحصیلم به برقراری ارتباط بین مطبوعات و گردشگری علاقمند بودم و این علاقه من را به سوی فعالیت در این زمینه سوق داد. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوا و طراحی و چاپ ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک به عنوان سردبیر و مدیر مسئول با همراهی تیم ارک توریسم اجرایی کردم . همچنین به عنوان عضو هیئت تحریره نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، فعالیت کردم. سال ۱۳۹۳، تیم ارک توریسم در راستای تولید محتوای الکترونیک ، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی کرد. زمینه تخصصی من در این گروه مباحث تاریخی میباشد در مورد تاریخ پر رمز و راز تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی آذربایجانی تسلط دارم. اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر زمینه های فعالیت ما در تیم متخصص و جوانمان هست. همچنین از سال ۱۳۹۶ پروژه یک دقیقه با تبریز را با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز دنبال می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.