۱۰ بلای خانمان سوز ۲۰۱۴

همه‌ساله در سراسر جهان هستی شاهد رویدادهای تلخ و ناگوار طبیعی هستیم که جان هزاران نفر را در دنیا می‌گیرد. سیل، زمین لرزه و رانش زمین در هر نقطه دنیا می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد کند. بسیاری از مردم، عزیزان خود را در حوادث طبیعی از دست می‌دهند و هرگز چنین حوادث تلخی را فراموش نمی‌کنند. دانشمندان و کارشناسان محیط زیست تغییرات شدید آب و هوایی را علت اصلی افزایش چنین حوادثی عنوان می‌کنند. با وجود این بسیاری از مردم به این حوادث بی‌توجه هستند و تلاش چندانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و بهبود وضعیت انجام نمی‌گیرد. نیروی طبیعت همواره می‌تواند هزاران بار قوی‌تر از بمب‌ها و موادمنفجره‌ای باشد که بشر امروز موفق به تهیه آنها شده است. در این گزارش به ۱۰ بلای طبیعی خانمان سوز دنیا ، در سالی که پشت سر گذاشتیم، نگاهی کوتاه می‌اندازیم.

زمین لرزه چین

1

در سیزدهم مرداد امسال زمین‌لرزه شدیدی در استان یوننان چین با قدرت ۶٫۵ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین باعث مرگ ۳۸۱ تن شد که بیش از هزار و ۸۰۰ تن نیز زخمی شدند. شدت این زلزله به حدی بود که ۱۲ هزار واحد مسکونی تخریب شد. برای نجات حادثه‌دیدگان بیش از دو هزار و ۵۰۰ نظامی ارتش به حالت بسیج درآمده بودند. این زلزله در چین باعث قطع برق و ارتباطات مخابراتی شد و بزرگراه‌های منطقه را ویران کرد.

سیل در جامو و کشمیر

2

سیل ویرانگری که در منطقه جامو و کشمیر هند در تاریخ ۲۱ اکتبر ۲۰۱۴ (۲۹ مهرماه سال جاری) اتفاق افتاد زندگی هزاران تن را تحت تأثیر قرار داد. این سیل در مرز پاکستان نیز خسارات زیادی به بومیان وارد کرد. در این حادثه طبیعی ۲۷۷ نفر در هند و ۲۸۰ نفر در پاکستان جان سپرده‌اند. سیلاب بسیاری از مسیرهای عبور و مرور را فراگرفت که نجات حادثه‌دیدگان را برای امدادگران دشوار کرده بود. امدادگران مجبور شدند برای نجات مردم از قایق و هلی‌کوپترهای امداد استفاده کنند

رانش زمین در نپال

3

۸ آگوست ۲۰۱۴ (۱۷ مرداد ۱۳۹۳) نپال شاهد یکی از مرگبارترین رانش‌های زمین بود. بر اثر رانش زمین در روستایی دورافتاده در کاتماندو دست‌کم ۱۵۶ تن جان سپردند و هزاران نفر بی‌خانمان شدند در حالی که بسیاری از خانه‌ها زیر گل و لای مدفون شده بود. برای نجات جان قربانیان ارتش و امدادگران به حالت بسیج درآمده بودند و در دل کوهستان اجساد قربانیان را از زیر آوار بیرون می‌کشیدند.

رانش زمین در ژاپن

4

رانش زمین در هیروشیمای ژاپن در ۲۴ آگوست ۲۰۱۴ باعث مرگ ۵۲ نفر و ناپدید شدن بیش از ۲۸ تن شد. بیش از سه هزار امدادرسان برای بیرون کشیدن پیکر نیمه‌جان زندگان و اجساد قربانیان از میان گل و لای دست به‌کار شده بودند. امدادگران برای نجات قربانیان از هلی‌کوپترهای امداد استفاده می‌کردند.

رانش زمین در بروندی

5

رانش زمین در جمهوری بروندی در آفریقای مرکزی در بهمن ۱۳۹۲ جان بیش از ۶۰ تن را گرفت. بارش بی‌سابقه باران در پایتخت بروندی باعث رانش زمین و تخریب بسیاری از خانه‌ها شد. قربانیان این واقعه طبیعی در زیر گل و لای مدفون شده بودند. امدادگران می‌گویند بیرون کشیدن اجساد قربانیان از میان گل و لای کاری بسیار سخت و دشوار بود. در پی این حادثه دولت بروندی دو روز را عزای عمومی اعلام کرد.

سیل و رانش زمین در کلمبیا

6

بارش باران‌های سیل‌آسا در کلمبیا بیش از ۱۸ هزار تن را بی‌خانمان کرد. در پی این واقعه طبیعی ۳۸ تن جان خود را از دست دادند و هزاران نفر مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند. بر اساس گزارش‌های رسیده ۳۲ ایالت در کلمبیا تحت تأثیر این سیل قرار گرفتند. به دلیل تخریب پل‌های ارتباطی، عملیات امدادرسانی با دشواری انجام گرفت.

سیل در مراکش

7

جاری شدن سیل در ۲۱ نوامبر سال ۲۰۱۴ میلادی – ۳۰ آبان ماه ۹۳ – در مراکش جان بیش از ۳۰ تن را گرفت. به گزارش خبرگزاری‌ها آب رودخانه «تام سورت» طغیان کرده و باعث خرابی بیش از ۱۰۰ جاده و شش بزرگراه اصلی این کشور شده بود. بسیاری از رانندگان با وسایل نقلیه‌شان در میان سیلاب گرفتار شدند و ساعت‌ها در انتظار امدادگران ماندند.

سیل در اندونزی

8

رانش زمین و سیل در اندونزی درسال ۲۰۱۴ جان ۹۵ تن را گرفت و ۵۸ تن هم ناپدید شدند. سازمان ملی مدیریت بلایای طبیعی اندونزی اعلام کرد که عملیات گسترده‌ای برای یافتن این قربانیان صورت گرفت اما اثری از آنها به دست نیامد. در این رانش حدود دو هزار خانوار مجبور به تخلیه منطقه و خانه‌هایشان شدند و دولت برای مراقبت از آسیب‌دیدگان این بلای طبیعی آنها رابه اقامتگاه‌های موقتی منتقل کرد. آمارها نشان می‌دهد که سیل و زلزله، در کشور اندونزی بسیار اتفاق می‌افتد و همه ساله زندگی هزاران نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

سیل مرگبار در فرانسه و ایتالیا

9

جاری شدن سیل مرگبار در پرووانس فرانسه باعث طغیان آب دریا و رودخانه‌ها شد. این حادثه که در ۲۵ نوامبر ۲۰۱۴ اتفاق افتاد زندگی بسیاری از ساکنان منطقه را تحت تأثیر قرار داد. قربانیان سیل در فرانسه به بیش از ۹ تن و در ایتالیا به دو تن رسید. بسیاری از جاده‌های ارتباطی تخریب شد و خسارت‌های فراوانی به بار آورد.

طوفان و برف در آمریکا

10

طوفان و برف در ۲۰ نوامبر ۲۰۱۴ (۲۹ آبان ۹۳) در آمریکا جان بیش از ۲۰ تن را گرفت. بوران در شمال شرقی آمریکا باعث خرابی و خسارات شدیدی در هفت ایالت آمریکا شد.صدها هزار نفر از مردم پس از بارش برف سنگین در خانه‌ها و اتومبیل‌هایشان در جاده گیر افتاده بودند و قادر به خروج از خانه یا نجات از جاده‌ها نبودند. بسیاری از جاده‌ها یخ بسته بود و باد شدید مانع حرکت اتومبیل‌ها در خیابان‌ها می‌شد.

منبع: روزنامه ایران

اسماء بهتاش

من اسماء بهتاش، رئیس هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته اکوتوریسم دانشگاه تبریز گذروندم. از اوایل تحصیلم به مباحث گردشگری علاقمند شدم و تصمیم گرفتم علاوه بر تحصیل، در این زمینه فعالیت کنم. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوای گردشگری برای ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک عملی کردم. همچنین به عنوان سردبیر نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، در کنار هم‌تیمی‌های خوش ذوقم بودم. از سال ۱۳۹۳، کسب و کار ما با عنوان ارک توریسم، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی شد. من به مباحث فرهنگی علاقه‌مندم و در مورد فرهنگ تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی استانبولی مسلطم. راهنمایی تور و اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر فعالیت‌های مورد علاقه‌ام هست. از سال ۱۳۹۶ نیز در پروژه یک دقیقه با تبریز با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز همکاری می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.