قله های ناز و کهار

قله ناز

البرز – طالقان‎
این قله به ارتفاع ۴۱۰۸ متر بعد از شاه البرز از مهمترین قلل منطقه طالقان به شمار می آید که در شرق البرز غربی قرار دارد و از جنوب به دره چالوس و از شمال به طالقان منتهی می شود . همچنین این کوه دارای جاده ای جیپ رو تا پناهگاه است . خط الراس شرقی این قله به قله های میشینه نو،‌ کهار ،‌ هفت خوان،‌ کلاش ویا و کرچان، متصل است. درشمال این خط الراس ، دره زیبای طالقان و روستاهایی مانند گته ده و آزاد وجو دارد. درجبهه جنوبی کوههای ناز و کهار روستاهای کلوان و کلها قراردارند. برروی یال جنوبی این کوه در ارتفاع ۳۲۵۰ متر جانپناه سیادر واقع است.
مبدأ صعود این قلل روستای کلوان است. روستای کلوان در جاده چالوسقرار دارد که بعد از پل‌خواب در خروجی روستای سیرا تغییر مسیر داده و بعد از گذشتن از این روستا و روستاهای اویزر و آیگان به روستای کلوان میرسد. قله ناز جزء قللی است که در زمستان به خاطر مسافت طولانی و حجم برف زیاد و بادهای سردش از قلل دشوار محسوب میشود

ناز

قله های ناز و کهار از بلندترین قله های البرز غربی هستند و بعد از ارتفاعات منطقه علم کوه و کوه های منطقه طالقان مثل سیالان و شاه البرز ۴۰۸۹ متر ، قله ناز با ارتفاع ۴۱۰۸ متر ، میشه نو ۴۰۶۰ متر و قله کهار با ۴۰۵۰ متر بلندترین کوه های این رشته کوه هستند.
این دو قله به دلیل نزدیکی به کرج همواره مورد توجه کوهنوردان واقع شده است.
موقعیت جغرافیایی
قلل کهار و ناز در حاشیه شرقی البرز غربی قرار گرفته است.

ناز2

راه های دسترسی به منطقه
۱- کهار:
۱-۱- جاده کرج- چالوس (بعد از پل خواب) روستای کلوان ؛ نوع مسیر تا روستا: جاده آسفالت ؛ فاصله تا کرج: ۴۵کیلومتر
۱-۲- طالقان ، شهرک ، جوستان ، روستای گَته ده (Gate Deh) ؛ نوع مسیر تا روستا: از کرج تا جوستان آسفالت ، از جوستان تا گته ده ۱۵ کیلومتر جاده خاکی ؛ فاصله تا کرج: ۱۲۵ کیلومتر
۲- ناز:
جاده کرج- چالوس (بعد از پل خواب) روستای کلوان ؛ نوع مسیر تا روستا: جاده آسفالت ؛ فاصله تا کرج: ۴۵کیلومتر

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

بررسی توپوگرافی قلل:
قله کهار از سمت شمال شرق توسط گردنه مرتفع سیرابشم به قلل هفت خوانی و کرچان و از سمت غرب به قلل میشه نو و ناز و در ادامه به سمت جنوب غرب به قله وارکش متصل می گردد از آبادیهای قابل دسترس در منطقه می توان در شمال به آبادی گرآب و گته ده منطقه طالقان از سمت جنوب به آبادیهای کلوان، کلها و آیگان اشاره نمود.
دو جانپناه در منطقه وجود دارد که می توان برای شب مانی از آنها استفاده کرد:
۱- جانپناه کاهار به ارتفاع ۳۲۰۰ متر بر روی یال اصلی قله کهار و جانپناه سیادر ۳۱۵۰ متر بر روی یال ناز قرار گرفته است.
شرایط قلل منطقه:
هوای سرد و طوفانی از ویژگی های مهم این قلل برای صعود های زمستانی در منطقه است که می توان برف کوبی سنگین برای دستیابی به قله های منطقه را نیز به آن اضافه نمود، بر روی گردنه بین کهار و میشه نو به دلیل واقع شدن بین دره طالقان و دره چالوس تبادل باد بسیار زیاد است و هرچند که صعود قلل منطقه نیازمند درگیری با صخره و سنگنوردی نمی باشد اما تجربه بالایی در ارتباط با صعود های جدی زمستان را می طلبد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.