سازه‌ای عجیب در کوه‌های اسلوواکی

در دنیای معماری، شاهد برگزاری رقابت‌های متعددی هستیم، که البته برندگان این رقابت‌ها در یک نکته اشتراک دارند، جسارت در طراحی. دنیای مدرن امروزی بیش از پیش در قلمرو معماری نوین و امروزی قدم برداشته، به طوری که هر روز شاهد رونمایی یا احداث سازه‌ای جدید با شکل و شمایل نوظهور و مدرن هستیم. این بار هم به سراغ یکی از این برندگان عصر جدید آمده‌ایم که طرح مفهومی خود را مناسب با برف و یخ و تفریحات زمستانی ارائه داده‌اند.

1

گروه معماری “Atelier 8000″، از کشور چک، سازه‌ای شبیه به مکعبی یکپارچه طراحی کرده‌اند که در گوشه‌ای از کوهستان‌های شمالی کشور اسلوواکی بر پا خواهد شد. این سازه که از با الهام از یخچال و کوه‌های یخی طراحی شده، شبیه به یک بلوک یخی غول آسا است که در هماهنگی کامل با چشم انداز برفی محیط اطرافش، به جلوه‌گری خواهد پرداخت. این طرح برای شرکت در رقابت بین‌المللی “Kezmarska Chata”، ارائه شده است، رقابتی که مبنای آن طراحی سازه‌ای با اصول مهندسی خاص، بهره‌وری اقتصادی مناسب، بهینه سازی مصرف انرژی، هماهنگی با اکوسیستم اطراف و کیفیت بالای طراحی است. اساس کلی کار ارائه‌ی طرحی مناسب جهت ساخت اقامتگاهی مناسب برای تمام فصول در ارتفاعات کوهستان تاترا (Tatra)، در کشور اسلوواکی بود. طرح این سازه در مجموع شامل رستوران، فضای استراحت و انبار لوازم اسکی برای بازدید کنندگان و گردشگران خواهد بود.

2

3

این مکعب بزرگ خود از یک سری پنل‌های مربعی شکل ساخته شده که از مواد دارای خاصیت بازتابی همچون آلومینیوم، شیشه و سلول‌های فوتوولتائیک (Photovoltaic)، بهره برده است. به دلیل فرم خاص قرارگیری سازه روی یک گوشه‌اش، اتاق‌ها و فضای داخلی آن دارای سقفی کج و زوایای عجیب و نامأنوس هستند، همچنین این فرم قرارگیری به درک بهتری از مرز بین نور و سایه در این سازه منجر شده است.

4

6

5

این مکعب در مجموع تلفیقی است از شیشه، فلز و پنل‌های فوتوولتائیک.آلومینیوم به کار رفته در این سازه در ابعاد یک در یک متر طراحی شده‌ تا سهولت بیشتری در امر جایجایی مصالح صورت پذیرد. به دلیل برخورداری از سطح خارجی انعکاسی، این کلبه شبیه به یک مکعب یخی بزرگ بوده که به خوبی با محیط اطراف تطبیق یافته است. به علاوه در سطح بالاتر و در دو وجه این مکعب، تراسی خارجی تعبیه شده که مناسب برای صرف غذا در فضای بیرون و در شرایط آب و هوایی معتدل است.

7

8

فضای داخلی این سازه از الوارهای چوب درخت صنوبر سرخ ساخته شده، در عین حال کل لوازم و مبلمان این سازه نیز چوبی هستند.

9

10

در قسمت پایه این مکعب، گاراژی برای قرار دادن اِسنوموبیل (اتوموبیل برف‌رو)، ورودی مخصوص کارمندان، انبار لوازم اسکی، یک اتاق خشک کن و یک اتاق استراحت تعبیه شده است. فضاهای عمومی همچون رستوران و عرشه‌ی خارجی در طبقه همکف واقع شده و طبقات بالاتر مخصوص اتاق‌های خواب هستند. بیشترین میزان انرژی مورد نیاز این اقامتگاه توسط نور خورشید تأمین می‌گردد.

منبع :زومیت

اسماء بهتاش

من اسماء بهتاش، رئیس هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته اکوتوریسم دانشگاه تبریز گذروندم. از اوایل تحصیلم به مباحث گردشگری علاقمند شدم و تصمیم گرفتم علاوه بر تحصیل، در این زمینه فعالیت کنم. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوای گردشگری برای ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک عملی کردم. همچنین به عنوان سردبیر نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، در کنار هم‌تیمی‌های خوش ذوقم بودم. از سال ۱۳۹۳، کسب و کار ما با عنوان ارک توریسم، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی شد. من به مباحث فرهنگی علاقه‌مندم و در مورد فرهنگ تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی استانبولی مسلطم. راهنمایی تور و اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر فعالیت‌های مورد علاقه‌ام هست. از سال ۱۳۹۶ نیز در پروژه یک دقیقه با تبریز با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز همکاری می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.