زنوز را با سیب های آبدار و درخشان و سرخش می شناسند ؛ البته نباید طبیعت دلنشین و بکری که این منطقه را تبدیل به یکی از توریستی ترین نواحی شمال غرب کشور کرده است ، فراموش کنیم.
این شهر کوهستانی که در ۲۵ کیلومتری شهر مرند قرار گرفته است ، مرتفع ترین شهر این منطقه نیز می باشد.
گفته می شود آرامگاه حضرت یونس در شهر زنوز است و نام شهر زنوز از نام یونس گرفته شده است که یونوس تبدیل شده به یونوز یا زنوز.
اقتصاد زنوز برپایه ی کشاورزی، دامداری و زنبورداری استوار است و محصولاتش، به ویژه سیب آبدار زنوز، شهرت جهانی پیدا کردهاست. صنعت سرامیکسازی زنوز، از دیرباز در سطح کشور معروف بودهاست، ولی امروزه از رونق خوبی برخوردار نیست.
در اردیبهشت ماه زنوز حال و هوای خاصی دارد. اگر به دشت ها و باغ ها و دامنه کوه های زنوز مراجعه کنید با مشاهده گل های رنگارنگ ، طبیعت بکر و متنوع ، استشمام عطر و بوی گلها و گیاهان و با شنیدن آواز عاشقانه و دلنواز پرندگان و زمزمه گوشنواز چشمه ساران مست و مدهوش می شوید.
زنوز علاوه برمناظر طبیعی دیدنی هایی هم دارد که توسط انسان ها ساخته شده اند و می توانند برای توریست جذاب باشند. چشمه ها و استخر های قدیمی، قیزیل کورپی،کالاش، آسیاب های آبی، سردابه، بعضی خانه ها که ارزش معماری و قدمت زیاد دارند و … در محدوده شهر و دیواره های بازمانده قیز قالاسی ،اوغلان قالاسی ، سیغناخلار ، سدهای عمومی و خصوصی ،کهریزها، زونوزاخ قالاسی، دامجی قیه، کوهول ها و آغل ها و غیره که در بیرون شهر قرار گرفته اند از آن جمله هستند. متاسفانه چندین سال قبل مجموعه بازار قدیمی و حمام قدیمی غیر مسئولانه تخریب گردید. اخیرا هم یکی از آسیاب ها (قیزیل دگیرمان) در نزدیکی قیزیل کورپی جهت احداث ایستگاه پمپاژ طرح بلند آب از بین برده شده است.