پاسداری از میراث موسیقی کشور، اولین گام برای برنامه ریزی زیرساخت های گردشگری موسیقی است. گردشگری موسیقی اکنون یکی از گونه های درآمدزایی حوزه ی گردشگری است و متاسفانه در کشور ما نادیده گرفته شده است. در این بخش به بررسی موزه ی موسیقی ایران ، اولین و تنها نمونه در کشور ، خواهیم پرداخت.
موزه موسیقی پایگاهی برای اهالی این حوزه است و برنامههایی همچون بزرگداشت استادان موسیقی، برگزاری کارگاههای آموزشی ساز سازی، مجهز کردن استودیو صدا، ضبط کارهای جدید، کارگاه آموزشی با حضور استادان مختلف، ساخت مستندهایی در رابطه با موسیقی و زندگی استادان ، ساخت تندیس چهره های موسیقی، برگزاری مستمر کلاس و کارگاههای پژوهشی و آموزشی ، جایزه کتاب سال موسیقی ، تأسیس بانک نت ، برگزاری جشنواره در حوزه شناخت ساز و استاندارد کردن سازها از دیگر فعالیتهای این موزه است. تاسیس موزه موسیقی با همکاری شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران آغاز شد و فعالیت آن در قالب موسسهای غیردولتی پیشبینی شده است. آنگونه که در اساسنامه موزه آمده ، حفظ و صیانت از میراث موسیقی ملی کشور ، معرفی آثار و تولیدات گذشتگان به نسل امروز و آینده و تکریم و گرامیداشت مشاهیر و استادان پیشکسوت در عرصه موسیقی و حمایت از نشر آثار موسیقیایی و پایاننامههای دانشجویی از جمله اهداف این موزه است.
سالن نمایش سازها ، گنجینه موزه ، آرشیو صوتی و تصویری ، سالن اجرا و استودیوی ضبط موسیقی ، کتابخانه تخصصی ، کارگاه نمایش مراحل ساخت ساز ، انبار ویژه نگهداری بهینه سازها ، مخزن محصولات مکتوب ، کافی شاپ و بخش سمعی و بصری ، بخشهای گوناگون موزه موسیقی را تشکیل میدهند.علاقهمندان برای بازدید از موزه موسیقی میتوانند به جز روزهای شنبه و ایام تعطیل ، از ساعت ۱۰ تا۱۸(نیمه اول سال) و۱۰ تا۱۷(نیمه دوم سال) به میدان تجریش، خیابان شهید دربندی ، سه راه تختی، کوچه نمازی ، شماره ۹ مراجعه کنند.