۲۴ ضروری برای سفری سالم

سرویس خبری ارک – عمده مسائلی را که در سفر بایستی بدان توجه نمود را می‌توان به شرح زیر خلاصه کرد:

۱٫ آب آشامیدنی خود را از منابع مطمئن تهیه نمایید.

۲٫ واد غذایی مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبر تهیه و قبل از خرید مواد غذایی بسته‌بندی شده، از درج شماره پروانه ساخت و سپری نشدن تاریخ انقضای مصرف آن اطمینان حاصل کنید.

۳٫ از خریداری مواد غذایی خصوصا ساندویچ، بستنی ، فالوده و آبمیوه از فروشندگان دوره گرد بپرهیزید.

۴٫از خریداری قوطی کنسرو و کمپوت متورم ، زنگ زده یا ضربه خورده و پنیر تازه محلی خودداری نمایید.

۵٫ از مصرف باقیمانده ی مواد غذایی پاستوریزه که پس از باز شدن درب ظرف، در خارج از یخچال نگهداری شده ، خودداری نمایید.

۶٫ در سفر از غذاهای ساده و حتی‌الامکان مواد غذایی مطمئن که خودتان تهیه کرده‌اید استفاده نمایید.

۷٫ آجیل و خشکبار مورد نیاز را حتی‌الامکان به صورت بسته‌بندی تهیه کنید. از خرید خشکبار و آجیل که آثار آفت‌زدگی، رطوبت و کهنگی در آنها دیده می‌شود ، پرهیز کنید.

۸٫ حتی الامکان از مصرف سالاد و سبزیجات در رستورانها خودداری کنید.

۹٫ سالم سازی سبزیجات، قبل از مصرف، در پیشگیری از ابتلا بهبیماریهای عفونیو انگلی روده‌ای موثر است.

۱۰٫ میوه‌جاتی را که خریداری می‌کنید ، با آب تمیز و بهداشتی، یک به یک و با دقت بشویید.ریختنمیوه‌ها در داخل لگن دستشویی اماکن، می‌تواند بر آلودگی سطح آن بیافزاید.

۱۱٫ در صورت نیاز به گوشت تازه ، حتما آن را از فروشگاه های معتبر و گوشت دارای مهر نظارت دامپزشکی تهیه نمایید.

۱۲٫ مرغ و ماهی را فقط از فروشگاه های مواد پروتئینی تهیه نمایید.

۱۳٫ ظروف و وسایل پخت و پز را در داخل کیسه‌های نایلونی تمیز نگهداری کنید تا در مدت سفر آلوده نشوند. برای شستن ظروف و البسه حتما از آب سالم استفاده نمایید

  1. هنگام مسافرت با اتوبوس حتما از لیوان شخصی استفاده نمایید یا از راننده لیوان یکبار مصرف نو بخواهید.

۱۵٫ ظروف یکبار مصرف را که در اماکنی مانند رستوران، آبمیوه فروشی یا اتوبوس در اختیار شما گذاشته می‌شود پس از استفاده خرد کرده در سطل زباله بیاندازید تا امکان استفاده مجدد از آنها میسر نشود.

۱۶٫ از ریختن زباله در اماکن و معابر عمومی جدا خودداری نمایید.زباله‌های خود را در طول سفر، در کیسه‌های نایلون نگهداری کرده و در اولین سطل زباله شهری بریزید.

۱۷٫ جهت پیشگیری از بیماریهای پوستی ، هنگام اقامت در هتل، حتی‌الامکان از ملافه و وسایل شخصی استفاده نمایید.

۱۸٫ در حمل و نگهداری وسایل آتش‌‌زا و گازسوز مانند کپسول پیک‌نیک دقت نمایید.

۱۹٫همواره در مسافرت ،صابونبه همراه داشته باشید و پس از توالت رفتن، دستهای خود را با آب و صابون بشویید.

۲۰٫ قبل از تشرف به اماکن زیارتی، پاها را شسته و از جوراب نخی تمیز استفاده کنید. سیگار کشیدن در مراکز زیارتی، اماکن عمومی و وسایل نقلیه همگانی، تجاوز به حقوق عمومی جامعه محسوب می‌شود و از نظر قانونی نیز ممنوع است. از این عمل غیر اخلاقی جدا خودداری کنید.

۲۱٫ از مطالعه در داخل وسیله نقلیه در حال حرکت بپرهیزید.زیرا موجب خستگی چشم و وارد شدن آسیب جدی به آن و همچنین سردرد و بیحالی می‌شود.

۲۲٫ از تعویض روغن در حاشیه جاده‌ها و ییلاقها جدا خودداری کنید.

۲۳٫ توقف مکرر در مسیر راه برای استراحت و رفع خستگی ، توان رانندگی و آمادگی راننده جهت مقابله با خطرات احتمالی را افزایش می‌دهد.

  1.  از خرید میان وعده‌های غذایی مانند لواشک ، باقلا ، لبو، پیراشکی و سمبوسه خودداری کنید.

 

نادره مشهور

سلام، من نادره مشهور هستم، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی گردشگری از دانشگاه تبریز و مدیرعامل شرکت بینش فراگیر ارک سفر. به گردشگری، عکاسی و گرافیک علاقه مندم و در زمینه توسعه کسب و کارهای جدید نیز فعالیت دارم. فعالیت خود را در حوزه رسانه و گردشگری از سال 92 و از روزنامه ارک آغاز کردم. در ارک توریسم مقالاتی در حوزه جاذبه‌های گردشگری تاریخی تالیف میکنم. مدیر اجرایی پروژه یک دقیقه با تبریز هستم و ترجمه مقالات به زبان آلمانی و فرانسه را بر عهده دارم. به واسطه علاقه به برنامه نویسی و گرافیک بخشی از مسئولیت توسعه وب سایت ارک توریسم را نیز بر عهده گرفته ام. امیدوارم روزی ارک توریسم به مرجع اصلی اطلاعات گردشگری ایران و تبریز تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.