آش سه نگه سیر یکی از غذاهای محلی کردستان است که در این مطلب طرز تهیه آن را برای شما ارائه می دهیم.
مواد لازم برای ۴ الی ۵ نفر:
گوشت مرغ یا بوقلمون با استخوان ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم
برنج نصف پیمانه
عدس ۱ پیمانه
کشک پاستوریزه ۵ قاشق غذا خوری (کشک رقیق تر ۳ لیوان)
زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
سینه مرغ برای کوفته ریزه
پیاز داغ طلایی و سیر داغ طلایی بدون روغن به مقدار لازم
نعناع داغ برای تزئین
طرز تهیه آش سه نگه سیر :
گوشت مرغ و عدس را به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل پخته و از طرفی برنج را هم جداگانه بپزید و وقتی مرغ و عدس پخته شد برنج را اضافه کرده و کشک سائیده شده را درون آن می ریزید و بعد از بیست دقیقه جوشیدن و قوام آمدن بخشی از نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ را درون آش ریخته و بقیه را روی آش تزئین بکنید.
کسانی که از کشک پاستوریزه استفاده می کنند، به علت غلظت زیاد با اضافه کردن چند قاشق کشک و چشیدن آن، رنگ و میزان نمک را تعیین کنید.
در چنین آش هایی که کشک مصرف می شود بهتر است که نمک ریخته نشود، چون به قدر کافی کشک های پاستوریزه شور هستند و با اضافه کردن نمک ممکن است آش شور شود .
در آش سه نگه سیر می توانید بعد از پختن گوشت، استخوان ها را جدا کرده و گوشت را تکه تکه شده را در آش بریزید.