در روزهای اخیر “جشنواره آشپزی غذاهای گیلانی” در جوار عمارت کلاه فرنگی شهر رشت برگزار شده است. در همین زمینه دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو پیشنهاد داده است تا شهر رشت به عنوان “شهر خلاق غذا” در یونسکو ثبت شود.
بیش از ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخته میشود که از این نظر در ایران در رتبه نخست قرار دارد.
به عنوان نمونه گیلانیها تنها برای فصل زمستان حدود ۶۰ غذای محلی دارند.
میرزا قاسمی، نازخاتون، ترش تره، باقالاقاتوق، ماهی فویج ، فسنجان، اناربیج، غوره آویج، سیرقلیه، گل در چمن، کال کباب تنها برخی از غذاهای محلی معروف استان گیلان است.
فراوانی سبزی و تنوع آب و هوا از جمله دلایل فراوانی غذاهای محلی در استان گیلان است. آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان مناسب پرورش انواع صیفیها، میوهها، حبوبات و غیره است.
همچنین انواع ماهی به خصوص ماهی سفید سهم عمده ای در سفره گیلانی ها دارد.