یونسکو، رشت را “شهر خلاق غذا” نامید!

در روزهای اخیر “جشنواره آشپزی غذاهای گیلانی” در جوار عمارت کلاه فرنگی شهر رشت برگزار شده است. در همین زمینه دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو پیشنهاد داده است تا شهر رشت به عنوان “شهر خلاق غذا” در یونسکو ثبت شود.

بیش از ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخته می‌شود که از این نظر در ایران در رتبه نخست قرار دارد.

به عنوان نمونه گیلانی‌ها تنها برای فصل زمستان حدود ۶۰ غذای محلی دارند.

میرزا قاسمی، نازخاتون، ترش تره، باقالاقاتوق، ماهی فویج ، فسنجان، اناربیج، غوره آویج، سیرقلیه، گل در چمن، کال کباب تنها برخی از غذاهای محلی معروف استان گیلان است.

فراوانی سبزی و تنوع آب و هوا از جمله دلایل فراوانی غذاهای محلی در استان گیلان است. آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان مناسب پرورش انواع صیفی‌‌ها، میوه‌ها، حبوبات و غیره است.

همچنین انواع ماهی به خصوص ماهی سفید سهم عمده ای در سفره گیلانی ها دارد.

رشت (3)

رشت (4)

رشت

رشت (1)

رشت (2)

اسماء بهتاش

من اسماء بهتاش، رئیس هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته اکوتوریسم دانشگاه تبریز گذروندم. از اوایل تحصیلم به مباحث گردشگری علاقمند شدم و تصمیم گرفتم علاوه بر تحصیل، در این زمینه فعالیت کنم. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوای گردشگری برای ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک عملی کردم. همچنین به عنوان سردبیر نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، در کنار هم‌تیمی‌های خوش ذوقم بودم. از سال ۱۳۹۳، کسب و کار ما با عنوان ارک توریسم، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی شد. من به مباحث فرهنگی علاقه‌مندم و در مورد فرهنگ تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی استانبولی مسلطم. راهنمایی تور و اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر فعالیت‌های مورد علاقه‌ام هست. از سال ۱۳۹۶ نیز در پروژه یک دقیقه با تبریز با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز همکاری می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.