داعش آثار هنری به غارت رفته از سوریه را برای تامین هزینه های جنگی اش در لندن به فروش می رساند.
این اقلام که گفته می شود در لندن فروخته شده است، شامل سکه های طلا و نقره و بیزانسی، ظرف سفالی رومی و ظروف بلوری به ارزش صدها هزار دلار بوده است.
روزنامه تایمز لندن این پدیده را با صنعت «الماس خون» در آفریقا قابل مقایسه می داند که در آن پول حاصل از فروش الماس های آفریقا برای تامین هزینه جنگها در سراسر آن قاره استفاده می شود.
کریستوفر مارینلو مدیر مرکز بین المللی کشف آثار هنری می گوید، یکی از آن اقلام به تنهایی ممکن است دهها هزار دلار ارزش داشته باشد اما هر چه شیئی با ارزش تر و بی نظیرتر باشد، توجه بیشتری را به خود جلب می کند. به همین علت معمولا اشیائی با ارزش متوسط که کمتر جلب توجه میکند، به فروش گذاشته می شود.
مایکل دانتی از باستان شناسان برنامه میراث فرهنگی سوریه می گوید، دخالت «دولت اسلامی» ( داعش ) در این کار امری مسلم است و اشیاء زیاد و سنگینی در نواحی تحت کنترل داعش به غارت رفته است.
گفته میشود، این اشیاء از طریق ترکیه، اردن و لبنان قاچاق می شود، همان مسیرهایی که از آنها برای قاچاق انسان، سلاح و مواد مخدر استفاده می شود.
رابرت جنریک عضو پارلمان انگلیس این تجارت را «بزرگترین تهدید برای فرهنگ از زمان پایان جنگ جهانی دوم و بدتر از آن، یک منبع درآمد مهم برای تامین هزینه های جنگ خواند.
اما به گفته جنریک، اینگونه اشیاء به سرقت رفته هنوز وارد بازار آزاد نشده است.