اعطای بورس دیوار بزرگ چین یونسکو به دو پژوهشگر ایرانی

بورس یونسکو- دیوار بزرگ چین در سال ۲۰۱۵- ۲۰۱۴ به دو جوان ایرانی اعطا شد.

به گزارش ایسنا، حمید باستانی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست- منابع آب دانشگاه تهران و فاطمه فیروزی، دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان از برندگان بورس یونسکو – دیوار بزرگ چین در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵ هستند.

بورس یونسکو – دیوار بزرگ چین در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵ مانند سال های گذشته از طرف کمیسیون ملی یونسکو اطلاع رسانی شد و دو داوطلبِ واجدِ شرایط از طریق این کمیسیون به یونسکو- پاریس معرفی و خوشبختانه هر دو نفر از میان ۲۵ برنده این جایزه، موفق به دریافت این بورس شدند.

حمید باستانی از برندگان این بورس درخصوص انتخاب موضوع بورس خود با عنوان «روش های بهینه عیب یابی در شبکه های توزیع آب شهری» گفت: پس از اطلاع از این بورس از طریق سایت کمیسیون در نظر داشتم با توجه به اهمیت آب و مشکلات مربوط به کمبود و سلامت آن در دنیای امروز و به خصوص در منطقه خاورمیانه و علاقه ام به مسائل مدیریت کلانشهری، پایان نامه ام را به عنوان پروژه و در قالب بورس دیوار چین انجام دهم که پس از مکاتبه با یکی از استادان دانشگاه چژیانگ چین، این موضوع را انتخاب کردم و از طرف داوران این بورس برای دوره رشته مهندسی شهری- منابع آب پذیرفته شدم.

وی افزود: پس از پایان این دوره یک ساله که پایان تحصیلات کارشناسی ارشد را به همراه دارد در نظر دارم از خروجی این تحقیق در مساله آب شرب کمپ های پناهندگی سازمان ملل که به عنوان سازمان دربرگیرنده یونسکو است استفاده کنم تا هم قدردانی خود را از این سازمان جهانی اعلام کرده و نیز پس از ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، با حضور در سازمان های مربوط کشورمان به خصوص شهرداری شهر اصفهان که زادگاهم است خدمت کنم.

فاطمه فیروزی، دیگر برنده این بورس در خصوص موضوع بورس خود گفت: موضوع پایان نامه دکتری من «اقلیم زیستی ماهواره ای دشت سیستان» است و پس از اطلاع از این بورس از طریق استاد راهنمایم، به دلیل اهمیت منطقه دشت سیستان و مشکلات عوامل طبیعی و انسانی که این دشت در حال حاضر با آن روبه روست، موضوع را برای این دوره انتخاب کرده ام.

وی اظهار امیدواری کرد: پس از پایان دوره خود در چین، بتواند با نتایج به دست آمده از عواملی که دشت سیستان را تغییر داده است و نیز با همکاری برخی از سازمان های مربوط در کشورمان، دشت سیستان را از بحران موجود نجات دهد.

بخش بورس یونسکو هر سال بورس دیوار بزرگ چین را به کشورهای عضو اعلام می کند. مدت زمان این بورس حداکثر یک سال است و بدون اعطای مدرک تحصیلی در اختیار فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های تحصیلی فنی- مهندسی و کشاورزی و منابع طبیعی و علوم کاربردی قرار می گیرد که تمایل دارند در دانشگاه های چین تحصیل کنند.

گفتنی است طی سال های اخیر کمیسیون ملی یونسکو برنامه ای دقیق برای دریافت جایزه های علمی یونسکو برای محققان و دانشجویان داشته و تاکنون تعداد زیادی بورس و جایزه با تلاش و پیگیری کمیسیون ملی یونسکو به جوانان لایق کشورمان تعلق گرفته است.

اسماء بهتاش

من اسماء بهتاش، رئیس هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته اکوتوریسم دانشگاه تبریز گذروندم. از اوایل تحصیلم به مباحث گردشگری علاقمند شدم و تصمیم گرفتم علاوه بر تحصیل، در این زمینه فعالیت کنم. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوای گردشگری برای ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک عملی کردم. همچنین به عنوان سردبیر نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، در کنار هم‌تیمی‌های خوش ذوقم بودم. از سال ۱۳۹۳، کسب و کار ما با عنوان ارک توریسم، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی شد. من به مباحث فرهنگی علاقه‌مندم و در مورد فرهنگ تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی استانبولی مسلطم. راهنمایی تور و اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر فعالیت‌های مورد علاقه‌ام هست. از سال ۱۳۹۶ نیز در پروژه یک دقیقه با تبریز با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز همکاری می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.