آشنایی با منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار

مناطق آزاد تجاری صنعتی ایران برترین پتانسیل های گردشگری هستند. شناخت این ظرفیت در بخش گردشگری یکی از مهم ترین وظایف متولیان این امر است. در این ستون در این شماره با منطقه ای کمتر شناخته شده در جنوب کشورمان و درکنار دریای عمان یعنی منطقه ی آزاد صنعتی-تجاری چابهار آشنا خواهیم شد.

منطقه آزاد چابهار با مساحت ۱۴هزار هکتار در جنوب شرقی ایران در شرق خلیج چابهار و در کنار آبهای دریای عمان قرار دارد. این منطقه به ‌وسیله شبکه حمل و نقل زمینی و هوایی از شمال به کشورهای آسیای میانه و افغانستان ، از شرق به پاکستان و از جنوب به اقیانوس هند اتصال می‌یابد. دسترسی مستقیم به آبهای آزاد و قرارداشتن در خارج از خلیج فارس و همینطور عدم آسیب پذیری در مواقع بروز بحران ، موقعیت استراتژیکی را برای ایجاد یک گذرگاه ارتباطی بین کشورهای آسیای میانه و سایر کشورهای جهان فراهم آورده‌ است.  بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی ، که نزدیک‌ترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه (افغانستان، ترکمنستان ، ازبکستان ، تاجیکستان ، قرقیزستان و قزاقستان) به آبهای آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است و سازندگی و سرمایه‌گذاری فراوانی در آن صورت می‌گیرد. این بندر یکی از مهمترین چهارراه‌های کریدور شمال-جنوب و شرق-غرب بازرگانی جهانی است. ساختن فرودگاه بین‌المللی ، کشیدن راه‌آهن برای اتصال به راه‌آهن سراسری ایران و کشورهای ترکمنستان و افغانستان ، و افزایش اسکله‌ها برای بارگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما از مهمترین برنامه‌های توسعه چابهار است.جاذبه های متنوع طبیعی ، جاذبه های ژئوتوریسم و بسیاری دیگر از ظرفیت ها این منطقه به غنای ارزش گردشگری این منطقه افزوده است. شاید رونق گردشگری این منطقه در گروی شناخت و معرفی بیشتر باشد.

نادره مشهور

سلام، من نادره مشهور هستم، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی گردشگری از دانشگاه تبریز و مدیرعامل شرکت بینش فراگیر ارک سفر. به گردشگری، عکاسی و گرافیک علاقه مندم و در زمینه توسعه کسب و کارهای جدید نیز فعالیت دارم. فعالیت خود را در حوزه رسانه و گردشگری از سال 92 و از روزنامه ارک آغاز کردم. در ارک توریسم مقالاتی در حوزه جاذبه‌های گردشگری تاریخی تالیف میکنم. مدیر اجرایی پروژه یک دقیقه با تبریز هستم و ترجمه مقالات به زبان آلمانی و فرانسه را بر عهده دارم. به واسطه علاقه به برنامه نویسی و گرافیک بخشی از مسئولیت توسعه وب سایت ارک توریسم را نیز بر عهده گرفته ام. امیدوارم روزی ارک توریسم به مرجع اصلی اطلاعات گردشگری ایران و تبریز تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.