شیراز، شهر گل و بلبل، شهری است که در کنار تمام زیبایی ها دارای فرهنگ غذایی غنی و متنوعی است. در قسمت سرآَشپز مجموعه سفرنامه ارک به معرفی فرهنگ غذایی شهرهای ایران می پردازیم، در این شماره طرز تهیه ی یکی از غذاهای شناخته شده شیراز به نام »پلوی شیرازی« را به شما ارائه می دهیم.
مواد لازم جهت تهیه پلوی شیرازی :
۱لیوان روغن مایع
نصف لیوان ماست
۵۰ گرم زرشک پلویی
۱ قاشق غذاخوری شکر
۳ عدد زرده تخم مرغ
نصف قاشق مربا خوری زعفران سائیده
۵۰۰ گرم برنج
نیم کیلو مرغ
۵۰ گرم خلال پسته و بادام
۲ عدد بادمجان دلمه ای
طرز تهیه ی پلوی شیرازی :
زرشک را شسته با کمی روغن تفت می دهیم.سپس زعفران و شکر را اضافه کرده مخلوط می کنیم تا شکر به وسیله آبی که در زرشک است حل شود. برنج را خیس کرده و آب را جوش آورده و برنج را آبکش می کنیم ، البته کمی زنده تر . دو سوم برنج را در مخلوط ماست و روغن مایع و زعفران و زرده تخم مرغریخته و مخلوط می کنیم. مخلوط را در ظرفی که چرب کرده ایم می ریزیم . یک ردیف بادمجانمی چینیم ، روی آن یک ردیف خلال پسته و بادام و زرشک می پاشیم. سپس گوشت مرغ را قرار داده ، بقیه برنج را که ساده است می ریزیم. بقیه ی مایه را دور تا دور ظرف می ریزیم تا به مواد آغشته شود روی آن ورق فویل کشیده در طبقه اول فر با حرارتی ۱۷۵ سانتیگراد قرار داده و به مدت ۱ تا ۵/۱ ساعت می پزیم. پس از طلائی شدن ته برنج ، آن را با خلال پسته و بادام و زرشک تزئین می کنیم. غذا حاضر است ، نوش جان!