نکات ایمنی در سفر به کویر

 بر روی کره ی زمین، تنها چند کشور از موهبت مناطق کویری برخوردارند. خوشبختانه کشور ما، ایران، در زمره این کشورها قرار می گیرد. ناگفته نماند کویر، با تمام زیبایی هایش، می تواند بسیار خطرناک باشد.

لازمه سفر به کویر رعایت نکات ایمنی و تدارکات مناسب است. هنگام برنامه ریزی برای کویرگردی باید به دقت داشته باشیم که همراهی یک راهنمای آشنا با موقعیت جغرافیایی منطقه و مسلط بر زمین شناسی و توپوگرافی منطقه، الزامی است. همچنین تسلط راهنما به شیمی خاک و شیمی دریاچه برای حرکت روی دریاچه و عبور از کویر اهمیت به سزایی دارد. از ویژگی های دیگر راهنما می توان به آشنایی با ستارگان و موقعیت آن ها در فصول مختلف سال به منظور تشخیص جهت و مسیر حرکت در شب، شناخت جانوران و خزندگان و حشرات کویر و نوع گیاهان و مناطق رویش آن ها، اشاره کرد.علاوه بر موارد فوق، بعضی از تجربیات راهنما از جمله طریقه بیرون آوردن ماشین مانده در باتلاق دریاچه یا ماسه بادی، می تواند در مواقع لزوم چاره ساز باشد.

با توجه به این که تشنگی، به سرعت انسان را از پای درمی آورد و یک نوشیدنی سرد می تواند در شرایط بحرانی، نیرو و انرژی شما را به حد چشم گیری افزایش دهد، حتما حداقل به اندازه دو برابر مورد نیاز، آب به همراه داشته باشید و از قمقمه های مخصوص نگهداری آب در هوای گرم استفاده کنید. به یاد داشته باشید که احتمال وجود آب در مرز شروع تپه های شنی در کویر بالاست. همچنین می توان از ریشه پرآب بعضی گیاهان استفاده کرد و وجود گیاهانی خاص در منطقه، نشانه وجود آب است. از مصرف غذاهایی که آب زیادی لازم دارند و باعث عطش می شوند بپرهیزید. به همراه داشتن شکر، قند یا نبات و آبمیوه و هندوانه، خالی از فایده نخواهد بود. (در صورت نیاز با مخلوط کردن شکر با آب تلخ می توان آن را قابل استفاده نمود.) برای نگهداری گوشت، آن را در چربی خودش قیمه کنید و یا در مشک بریزید. علاوه بر این می توانید آن را نمک سود کنید.

در زمان مسافرت به کویر، به همراه داشتن تجهیزاتی مانند غذا،چادر، چراغ قوه، کیسه خواب، کفش مناسب، کلاه، عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب ، سوخت، طناب، دوربین شکاری، قطب نما و نقشه الزامی است.

  • به خاطر بسپارید که در کویر مراقب وسایل الکترونیکی خود باشید.چون با داخل شدن ذرات ماسه از کار می افتد.
  • توجه به برخی از مسائل مربوط به تجهیزات اتومبیل نیز می تواند ایمنی شما را بالا ببرد:
  • استفاده از دو یا چند وسیله نقلیه شاسی بلند با لاستیک های پهن و ترجیحا ماشین دو دیفرانسیل.
  • به همراه داشتن بنزین اضافی، لاستیک یدک، آب مقطر برای باتری اتومبیل، شیلنگ رادیاتور،تسمه پروانه، بیل و تخته های چوب (برای بیرون کشیدن ماشین از باتلاق)
  • آگاهی از تعمیر معایب جزئی ماشین.
نادره مشهور

سلام، من نادره مشهور هستم، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی گردشگری از دانشگاه تبریز و مدیرعامل شرکت بینش فراگیر ارک سفر. به گردشگری، عکاسی و گرافیک علاقه مندم و در زمینه توسعه کسب و کارهای جدید نیز فعالیت دارم. فعالیت خود را در حوزه رسانه و گردشگری از سال 92 و از روزنامه ارک آغاز کردم. در ارک توریسم مقالاتی در حوزه جاذبه‌های گردشگری تاریخی تالیف میکنم. مدیر اجرایی پروژه یک دقیقه با تبریز هستم و ترجمه مقالات به زبان آلمانی و فرانسه را بر عهده دارم. به واسطه علاقه به برنامه نویسی و گرافیک بخشی از مسئولیت توسعه وب سایت ارک توریسم را نیز بر عهده گرفته ام. امیدوارم روزی ارک توریسم به مرجع اصلی اطلاعات گردشگری ایران و تبریز تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.