ونکوور (Vancouver) شهری واقع در استان بریتیش کلمبیا در کشور کانادا است . این شهر بندرگاهی مهم و بزرگترین کلانشهر غرب کانادا (سومین در کل کشور) است. ونکوور شهری است با آمیختگی فرهنگی شدید که هر سال در بین فهرست شهرهای دارای کیفیت بالای زندگی قرار می گیرد. در کنار زیبایی های طبیعت ونکوور، همه جای شهر پر است از موزه ها، گالری های هنری, رستوران ها وکافه هایی که هر ساله گردشگران فراوانی را به خود جذب می کند. اگر شما هم پایهی موزهگردی در ونکوور هستید، همراه سفرنامه ارک باشید و با موزه های زیبای این شهر آشنا شوید. در این مطلب به معرفی موزه مردم شناسی ونکوور می پردازیم.
در غرب ونکوور و در دانشگاه بریتیش کلمبیا، دیرک های توتم مانند متعدد، مسیر منتهی به موزه انسان شناسی را که به دلیل داشتن اولین آثار هنری کشور در ساحل شمالغربی بسیار مشهور میباشد به شما نشان خواهند داد. یکی از ویژگی های اصلی این موزه، داشتن کلکسیون وسیعی از آثار افرادی همچون بیل راید و مجسمه مشهورش کلاغ و انسان اولیه میباشد .
موزه مردم شناسی یو بی سی در سال ۱۹۴۷ پایه گذاری شد اما ساختمان فعلی آن در سال ۱۹۷۶ با طراحی آرشیتکت کانادایی آرتوراریکسن بنا شد. این بنا یکی از جاذبه های توریستی شهر ونکوور محسوب می شود. در این موزه آثار هنری با مضامین مردمشناسی، باستانشناسی نگهداری میشود. موزه مردمشناسی بیش از ۵۳۵ هزار قطعهی باستانی از تمدنهای بشری سراسر جهان را در خود جای داده است و در کنار اینها گالریهای این مجموعه هر ساله نمایشگاههای هنری را از آثار هنرمندان سراسر جهان به نمایش درمیآورند.
تنها در بخش آفریقای این موزه بیش از ۲۸۰۰ قطعه هنری از کشورهای مختلف این قاره دیده می شود. همچنین بخشی از موزه به کلکسیونی از البسه و پارچه اختصاص دارد که نیمی از آنها از آسیاست.
موزه مردمشناسی ونکوور (دانشگاه بریتیش کلمبیا) اکنون یکی از مراکزی است که همه ساله بسیاری از هنرمندان مدرنیست از سراسر جهان آثارشان را در آن به نمایش میگذارند. یکی از آخرین نمایشگاههایی که در این مرکز برگزار شد، نمایشگاهی به عنوان «سفر» بود که در آن کارهای هنرمندان شناخته شده ایرانی و عربی همچون پرویز تناولی، فرهاد مشیری، ایمن بعلبکی، تیسیر بطنیجی به نمایش درآمد و مجسمهای از پرویز تناولی با عنوان «آه پرسپولیس» عنوان بهترین اثر به نمایش درآمده در این موزه را از سوی بازدیدکنندگان دریافت کرد. در این موزه آثار هنری با مضامین مردمشناسی، باستانشناسی و اشیایی که براساس آنها میتوان به بررسی تاریخ اقوام و تمدن بشری پرداخت، نگهداری میشود.