در ۸ کیلومتری مسیر دره شهر – پلدختر ودردل یکی از دره های باریک کبیر کوه تنگه باستانی شگفت انگیزی قرار داردکه مورخان انرا شکارگاه ییلاقی وبنا به روایاتی مخفیگاه یکی از سرداران بنام ایرانی« بهرام چوبین» میدانند . تنگه یا دژ چوبینه یکی از پدیده های زیبای طبیعی شهرستان دره شهر ودر برگیرنده بناهایی است که در نوع خود بی بدیع وکم نظیرند.
تنگ بهرام چوبین تنگهای کم عرض و مرتفع با موقعیت استراتژیک میباشد.این تنگه با آثار باقیمانده از دیوار و دژهای نظامی به بهرام چوبین از ژنرالهای دوره ساسانی منسوب است، و مکانی بوده برای پناه گرفتن بهرام چوبین در زمان شورش علیه خسروپرویز. آثار به جا مانده عمدتاً شامل قلعهای از سنگ و گچ و پلکان بر دیوارههای سنگی است. همچنین این مجموعه دارای چهار آب انبار سنگی و ناودانکهای ارتباطی برای نگهداری آب شرب برای مدت طولانی است.
اثار قلعه های بزرگ داخل تنگه و وجود چهار آب انبار حجاری شده در دل سنگ های عظیم ونیز آثار پلکانی سنگی ودیوار کشی ارتفاعات ورودی تنگه که هنوز هم برج های دیدبانی مشرف بر آن نسبتا دست نخورده باقی مانده از این اثر تاریخی یک میراث ارزشمند ساخته که متاسفانه بر اثر اهمال مسئولین فرهنگی استان مانند دیگر ابنیه تاریخی شهرستان درحال ویرانی وتاراج است .