منطقه اورامانات آماده ثبت جهانی می‌شود

سرویس خبری روزنامه ارک -پرونده بافت روستایی منطقه اورامانات که محدوده وسیعی از شهرهای کردستان، کرمانشاه و کردستان عراق را در برمی‌گیرد درحال آماده‌سازی برای ثبت جهانی است. معاون اداره میراث‌فرهنگی استان کردستان معتقد است، بافت روستایی و منظر اورامانات یکی از پرونده‌های مهم مشترک میان ایران و کردستان عراق به‌شمار می‌رود که مراحل آماده‌سازی آن توسط ایران درحال انجام است.

پرونده بافت روستایی منطقه اورامانات درحال آماده‌سازی برای ثبت جهانی است. معاون میراث‌فرهنگی استان کردستان معتقد است، منطقه اورامانات، محدوده بسیار وسیعی از شهرهای مریوان، اورامان‌تخت، پاوه، نوچه، ژارود، حلبچه، طیوله و بیاره را در برمی‌گیرد.
 منطقه اورامانات کردستان که به هزار ماسوله شهرت دارد قرار است به آثار ثبت در فهرست جهانی اضافه شود. آنطور که معاون میراث‌فرهنگی استان کردستان می‌گوید، درحال‌حاضر قرار است با راه‌اندازی پایگاه ملی «اورامان‌تخت» فعالیت‌های ثبت جهانی منطقه اورامانات پیگیری شود.
«علیرضا آذرشب» معاون اداره میراث‌فرهنگی استان کردستان با بیان این مطلب به خبرگزاری میراث‌فرهنگی گفت: « اورامان تخت، پالنگان و روستای ژیوار یکی از بافت‌های ارزشمند استان کردستان هستند بافت و منظر فرهنگی این روستاها چندی پیش به ثبت رسید.»
او گفت: «منطقه اورامانات که به هزار ماسوله شهرت دارد منطقه وسیعی از استان کردستان، کرمانشاه و البته کردستان عراق را در برمی‌گیرد که مراحل اولیه و آماده‌سازی آن برای ثبت در فهرست جهانی آغاز شده است.»
معاون میراث‌فرهنگی استان کردستان معتقد است، با توجه به اینکه معماری بسیاری از روستاهای تاریخی کردستان  دستخوش تغییر و تحولات  شده است، اداره میراث‌فرهنگی کردستان با همکاری اداره ثبت آثار تاریخی تلاش کرده تا با ثبت روستاهای اورامان در فهرست آثار ملی ضوابط میراث‌فرهنگی را در شیوه ساخت و ساز‌ها اعمال کند.
آنطور که آذرشب می‌گوید، بافت روستایی منطقه اورامانات نسبت به دیگر مناطق تاریخی آسیب کمتری دیده و ساخت و سازهای آن غیرقابل کنترل نیست.
او در پاسخ به این پرسش، بسیاری از مردم به جای استفاده از مصالح بومی و سنگ از مصالح ناهمگون برای ساخت خانه استفاده می‌کنند گفت: « در اورامان تخت نزدیک به ۴۰ خانه وجود دارد که معماری آن‌ها متناسب و همگون با معماری اصیل و بومی نیست. اما با ثبت این روستا دستورالعمل‌های میراث‌فرهنگی ابلاغ شده و قرار است با همسان‌سازی نمای بناها ضوابط میراث‌فرهنگی رعایت شود.»
او گفت: « شیوه بافت و معماری روستاهای اورامان، صنایع‌دستی و همچنین حضور گردشگران در مراسم‌های آیینی و معنوی چون پیرشالیار ظرفیت‌های این روستاها را برای ثبت در فهرست میراث‌جهانی تقویت کرده است. به‌طوری‌که هم‌ اکنون بسیاری از مراسم آیینی که در این روستاها درحال برگزاری است.»
20wrtlqhh9e6rbtj5owa
سانلی اشراقی

من سانلی اشراقی، عضو هیئت مدیره شرکت بینش فراگیر ارک سفر هستم. دوره کارشناسی رو در رشته مدیریت جهانگردی و دوره کارشناسی ارشد رو در رشته برنامه ریزی گردشگری دانشگاه تبریز به پایان رسانده ام. از سال 1384 با گذراندن دوره های خبرنگاری به این حرفه علاقه مند شدم و از سال 1386 به طور رسمی وارد این حرفه شدم و با نشریات مختلفی از جمله روزنامه ارک همکاری مستمر داشته ام. پس از آشنایی با پدیده گردشگری علاقمند به تحصیل در این رشته شده و پس از پایان کارشناسی فیزیک هسته ای، به تحصیل در رشته گردشگری پرداختم از اوایل تحصیلم به برقراری ارتباط بین مطبوعات و گردشگری علاقمند بودم و این علاقه من را به سوی فعالیت در این زمینه سوق داد. از این رو، تصمیم خودم رو با تولید محتوا و طراحی و چاپ ضمیمه گردشگری سفرنامه ارک به عنوان سردبیر و مدیر مسئول با همراهی تیم ارک توریسم اجرایی کردم . همچنین به عنوان عضو هیئت تحریره نشریه کوله پشتی، فصلنامه تخصصی گردشگری انجمن علمی جغرافیا و گردشگری دانشگاه تبریز، فعالیت کردم. سال ۱۳۹۳، تیم ارک توریسم در راستای تولید محتوای الکترونیک ، وب‌سایت تولید محتوای تخصصی گردشگری، راه اندازی کرد. زمینه تخصصی من در این گروه مباحث تاریخی میباشد در مورد تاریخ پر رمز و راز تبریز در ارک توریسم می‌نویسم. به زبان‌های فارسی، انگلیسی و ترکی آذربایجانی تسلط دارم. اجرای رویدادهای گردشگری از دیگر زمینه های فعالیت ما در تیم متخصص و جوانمان هست. همچنین از سال ۱۳۹۶ پروژه یک دقیقه با تبریز را با هدف تولید محتوای ویدیویی برای شهر زیبای تبریز دنبال می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.