سرویس خبری روزنامه ارک -پس از گذشت ۶ ماه از امضای تفاهمنامه همکاری کتابخانه ملی و جامعه تورگردانان برای ارائه خدمات فرهنگی به گردشگران ورودی به کشور مسئولان کتابخانه ملی از عدم تحقق این تفاهم نامه گلایمندند.
و در مقابل طرف دیگر تفاهم نیز از آنچه در جلسات مسئولان کتابخانه ملی با تورگردانان گذشتهاست، ابراز بیاطلاعی میکند.
که تفاهم نامه همکاری کتابخانه ملی و جامعه تورگردانان به منظور ارائه خدمات فرهنگی به گردشگران ورودی به ایران در مرداد ماه سال ۹۳ امضا شد.
مفاد این تفاهم نامه در ۵ ماده نمایندگان کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و جامعه تورگردانان ایران را موظف به معرفی کتابخانه و امکانات آن به گردشگران خارجی، گنجاندن بازدید از کتابخانه ملی در برنامه تورهای جهانگردان خارجی، بازدید دسته جمعی یا انفرادی گردشگران خارجی از کتابخانه از سوی جامعه تورگردانان ایران و همکاری و هماهنگی جامعه نسبت به برپایی نشست هایی جهت آشنایی راهنمایان تور ها با اهداف فرهنگی سازمان، فراهم نمودن شرایط و امکانات لازم جهت بازدید گردشگران خارجی از سوی سازمان میراث فرهنگی کرده است.
در حالی که ۶ ماه از انعقاد این تفاهم نامه گذشته است «محمد سلطانی فر» مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در امور بینالملل خبر از محقق نشدن اهداف این تفاهم نامه و عدم همکاری جامعه تورگردانان میدهد.
او با اشاره به آنکه تاکنون از سوی جامعه تورگردانان فعالیت جدی در راستای اهداف تفاهم نامه منعقد شده انجام نشدهاست یادآور شد: «کتابخانه ملی تمام امکانات و خواستههای فعالان حوزه گردشگری را جهت توسعه و رونق گردشگری علمی – فرهنگی در کتابخانه ملی فراهم میکند. این درحالی است که با وجود برگزاری جلسات متعدد در خصوص رفع موانع موجود، تاکنون تورهای گردشگری به منظور بازدید از کتابخانه ملی تعریف نشدهاند.»
سلطانی فر، از مرکز اسناد به عنوان یکی از جاذبههایی نام برد که میتواند در راستای جذب گردشگر فرهنگی خوب عمل کند و ادامه داد: «از آرشیو نسخ خطی گرفته تا بخش تاریخ شفاهی میتوانند گردشگر جذب کنند. در این راستا نیز از هر جهت حاضر هستیم بخش خصوصی را برای جذب گردشگر حمایت کنیم.»
به گفته مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در امور بینالملل، کتابخانه ملی سالانه میزبان حدود ۹۰۰ مهمان خارجی و هفت هزار مهمان داخلی اعم از دانش آموزان، مسئولان و کارکنان سازمانهای مختلف است. در این راستا میتوان با کمک بخش خصوصی و جامعه تورگردانان این تعداد را افزایش داد. در این راستا تمام خواستههای بخش خصوصی اعم از راهنمای تور تخصصی آشنا به زبان، امکانات لازم برای تورها و هرآنچه برای توسعه این حوزه نیاز باشد فراهم خواهد شد.
«محسن رنجبر» مدیرکل مطالعات و آموزش گردشگری با تاکید بر آنکه کتابخانههای ملی نماد فرهنگی و هنری یک ملت هستند بر لزوم عملیاتی شدن تفاهم نامهای اشاره کرد که بین جامعه تورگردانان و سازمان اسناد و کتابخانه ملی منعقد شدهاست و ادامه داد: «با توجه به تفاهم نامه منعقد شده امید است تا جامعه تورگردانان بتواند تورهای مستقلی دراین خصوص تعریف کند.»