قیمه ریزه نخودچی (در گویش اصفهانی: قیمه زه نخودچی) به قرمزه نخودچی معروف است. قرمزه نخودچی یک غذای قدیمی و سنتی اصفهان است که در حال حاضر کمتر پخت می شود. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه قرمزه نخودچی آشنا می شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
گوشت چرخ کرده گوسفند ۱۳۰ گرم
آرد نخودچی یک پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه یک قاشق چای خوری
نعناع خشک ۳ قاشق مرباخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
آب ۵ پیمانه
پیاز متوسط ۲عدد، یکی را رنده و یکی را خرد کنید.
طرز تهیه:
در یک ظرف گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و یک قاشق از نعناع خشک را مخلوط کنید.
یک پیمانه سرخالی از آب را آرام آرام به مخلوط اضافه کنید و خوب ورز دهید. از مایه گوشت به اندازه گردو بردارید و روی دست به شکل کوفته دربیاورید و در ظرفی بچینید.
در قابلمه متوسط پیاز خرد شده را با کمی روغن روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شود سپس کمی زردچوبه، فلفل و نمک اضافه کنید. در انتها باقی مانده نعناع و رب گوجه را اضافه و سپس آب را اضافه کنید تا به جوش آید.
قرمزه های آماده شده را داخل آب جوش بیندازید تا به مدت ۵ دقیقه بجوشد، حرارت را کم کنید تا غذا جا بیفتد و آب آن کم شود. این غذا را می توانید با سبزی و ترشی میل کنید.
نکات:
۱) گوشت چرخ شده بایستی بدون چربی باشد تا از وا رفتن قرمزه ها جلوگیری شود.
۲) در صورتی که نمیتوانید گوشت قرمز مصرف کنید، گوشت چرخ شده مرغ را جایگزین آن کنید.