Broad Bean Optica Pro-Veg

جشنواره باقلا (پخله) ساعت ۱۸ تا ۲۱ روزهای ۵ و ۶ تیرماه در فرهنگسرای حضرت رقیه(س) محله قراملک برگزار شده است.

هدف از برگزاری این جشنواره احیای سنت‌های قدیمی محلات ریشه‌ دار تبریز بوده و توانمندسازی محلات، جذب گردشگر و ایجاد فضای شاد و مفرح در منطقه مختلف حوزه شهرداری منطقه ۶ از دیگر اهداف برگزاری جشنواره “باقلا” (پخلــه) در قراملک می باشد.

محله قراملک از دیرباز محل کاشت و برداشت “باقلا” بوده اما به دلیل اطلاع‌رسانی ضعیف و عدم توجه به این ظرفیت، پتانسیل‌های آن مغفول مانده است.

در جشنواره یاد شده علاوه بر احیای جایگاه قراملک به عنوان خساتگاه محصول باقلا در این منطقه، برنامه‌های جنبی مانند پخت انواع غذاهای سنتی از باقلای قراملک، نمایشگاه، برنامه‌های فرهنگی و تفریحی شاد و مفرح و نیز اجرای موسیقی زنده ترتیب داده شده بود. ارائه اطلاعاتی در خصوص خواص دارویی، صنایع دستی و محصولات کشاورزی محله قراملک همراه با ایستگاه نقاشی برای کودکان از دیگر برنامه‌های ترتیب داده شده در این جشنواره می باشد.

باقلا در فرهنگ قدیمی و عامیانه مردم تبریز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است به طوری که به عنوان یکی از عناصر پذیرایی در اجتماعات خانوادگی به ویژه در ایام فصل زمستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. هم‌اکنون نیز باقلا یا پخله در تبریز مورد اقبال عموم بوده و در جای جای نقاط شهر اماکنی برای ارائه باقلای پخته به کسب و کار مشغولند. محصول باقلای قراملک به دلیل کیفیت بالای خود مورد استقبال مردم قرار دارد.

گیاه باقلا، از نظر خواص درمانی و غذایی نیز دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است. باقلا، منبع تامین فیبر مناسبی بوده و به دلیل بالا بودن میزان پروتئین، می‌تواند همراه با برنج (باقلا پلو) به یک غذای کامل تبدیل شود. کلسیم و پتاسیم موجود در باقلا می‌تواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا کمک می‌کند.

جشنواره باقلای قراملک با همکاری مدیریت اجتماعی فرهنگی و روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ تبریز برگزار شدد.

e8c80acb-e177-4aa9-be65-fe7c5737e6bb

مطالب مشابه

دیدگاه خود را بنویسید